DNB del av den skjulte makten?

Av Dan Odfjell. 

Man kan jo lure, Kjersti Braathen er til de grader motbydelig politisk korrekt, det ifølge overskriften på document.no 27/8/23: «DNB-sjefen: Klimakrisen er her nå, banken må ta ansvar» hvilket synes som bestilt av Jonas Gahr Støre - sleskt klima hysteri.. Hva har nå banken med klima politikk å gjøre, har vi ikke mer enn nok av det, hver bidige dag, om ikke også statsselskapene skal brukes til unødig og uærlig budskap, de også? Eller er vi omringet av Ap-agenter over alt? Hva slags demokrati er dette, er vi tilbake til de sovjetiske diktatoriske tilstandene? Hvor forfremmelser var lønn for den rette troen? Samt at man også foraktet kristendommen, tegnet på at man virkelig hadde forstått det hele.. 


Men se, Vladimir Putin har forstått galskapen og har lagt om kursen. Og kanskje er det derfor det stadig går bedre økonomisk og ellers for Russland? Mens vi her med de norske statsmedier lever vi i dyp villfarelse, eller rettere sagt, av Jonas er vi folket slik ønsket til løgnfarelse.


Den norske staten er besatt av bedrestilte bedrevitere av en grunn, samt media og politikk går hånd i hånd. Partiet Høyre under Erna Solberg er også kuppet.. Konservatismen er erstattet med en liberalisme som medfører stadig mer liberalisme, som til slutt ender i kaos, se bare hva som skjer under det korrupte venstrevridde Biden-regimet i USA. Og Jonas og Erna står ikke denne galskapen imot, tvert imot, som demonstrert gjennom Ukraina-krisen, de to og Norge er kommet ut på feil side mot Russland. Vesten har tapt sin «høyborg» av sannhet og prektighet og verden blir neppe noensinne den samme igjen. Det svake EU er blitt svakere, Tyskland er av-tronet og Norge er fattiggjort - med vår regjerings vitende vilje. Klima-kjøret er en viktig del av denne elendigheten, Kjersti Braathen. Og midt opp i alt dette hylles Jens Stoltenberg som en betalt Nato-leiesoldat, som sier som papegøyen at «veien til fred er mer penger og våpen til Ukraina. Men han opplyser ikke landet som gjennom korrupt.


Nei, folk flest i Norge er ned-dopet i uvirkelighet, nettopp slik som i det gamle Sovjet, ei heller der kunne folk flest forstå det hele. Vi har fått vårt Pravda gjennom NRK med million-lønninger i fleng, et indoktrinerings budsjett på hele 7 milliarder - også det av en grunn: Makt-apparatet er tilgodesett, det er svært mye kjøpt og betalt.. NRK tildekker skandaleregimet til Biden og de tilspissede kaotisk og udemokratiske tilstandene der, som nærmer seg borgerkrig. Det er de liberalistiske globalistiske og utagerende kreftene som får gjøre seg gjeldende, til opplagt  tapt sivilisatorisk kontroll. Politiets makt-monopol er erstattet med kriminell kontroll, både politisk tillatt, ja sågar oppmuntret. Slik tapes Vestens hegemoni til en mer multipolar verden - om da ikke gamle gode konservative dyder igjen får gjelde. Og til Kjersti Braathen stilles spørsmålet, hvordan har banken tenkt å ta ansvar? Skal staten nå helt erstatte det private næringslivet, med planøkonomiske 5-års planer etter Sovjetisk mønster?


Som bankfolk best vet, private penge-garantier er farlige greier; jeg kjenner en kvinne som i sin godhet lot seg lure til å kausjonere, dvs garantere for tvilsomme andre, og slik tapte hele sin formue. Når staten garanterer milliarder til tvilsomme prosjekter som private ikke tror på - de ville ellers selv ha satset - er det gjerne vi, det norske folket, som taper. Dette tenkte jeg på etter Tore Kristiansens kronikk idag 28/8/23 på document.no: «Staten med nye fem milliarder kroner i lånegaranti til utbygging av havvind.» Dog dette er bare et av flere statlige eventyrlige prosjekter mht tvilsomme sleipe spekulanter fremmer. Tenk på batteri- og solcelle prosjekter til påståtte såkalte bærekraftige investeringer. Jonas, dette er luftslott og humbug og du vet det, men likevel tillater du det, av Ap-politiske grunner. Da er du som heleren ikke bedre enn stjeleren og, måtte du derfor bli straffet allerede nå til kommunevalget, når Ap er blitt vår ellevte landeplage; måtte også presseforakt bli en del av vår dagligtale..


Til en god forståelse av «energipolitikken, det grønne skiftet og konsekvensene for velferd og økonomi». les da kronikken under samme navn på document.no 28/8/23 og forstå realitetene av en forfeilet politikk til oss og folkets stakkars skjebne. Det er Klimarealistene som fører dette reelle problemet saklig til torgs på høvisk vis. Problemet er bare at samfunnets overlegne og nedlatende, våre øverste tillitsmenn, de nektet å stille til offentlig åpen diskusjon på Litteraturhuset 28/8/23 - Jonas og Erna glimret med sitt fravær, ikke engang med en innbytter. Dette er til et alvorlig og demokratisk problem blitt. Den opplagte eneste løsningen nå er å stemme dem og deres respektive partier helt over og ut.


Et post scriptum: Les om sannheten mht Ukraina-krigen og Norges delaktighet i den, om USAs uhyggelige og kyniske førte stedfortreder Nato-krig i Ukraina, ufattelig er det med Jonas Gahr Støre ivrig på lag. (For å støtte sin Ap-medsvorne Jens Stoltenberg, farlig på tvers av våre nasjonale interesser..) Du lese om dette ved at du slår opp steigan.no 28/8/23 og lese deres seneste innlegg, der titulert «Kynismens triumf i Ukraina».


Dan Odfjell, Samfunnsdebattant


Kommentarer