Jens Stoltenberg: "Krigen startet ikke i februar i fjor. Den startet i 2014."

Dette er bare en liten del av en veldig lang artikkel av prof Michel Chossudovsky fra Global Research, 22. september 2023. Her har jeg bare oversatt introduksjonen.

Spikeren

 Den 7. september 2023 erkjente NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg   i en presentasjon for Europaparlamentet formelt at:

"Krigen startet ikke i februar i fjor. Det startet i 2014." (Se video 18:18)

Denne vidtrekkende erklæringen  bekrefter hans tidligere uttalelse i mai 2023 om at  Ukraina-krigen

"startet ikke i 2022",  "Krigen startet i 2014". 

Når vi snakker på vegne av NATO, er det denne uttalelsen innebærer at USA-NATO allerede var i krig i 2014 . Den erkjenner også stilltiende at  Russland IKKE «initierte  krigen» mot Ukraina i februar 2022.

"Hensikten med dette er å forhindre krig"

I en vridd ironi, i sin presentasjon til Europaparlamentet, skildrer Stoltenberg «hensikten» med Ukraina-krigen,   som har resultert i mer enn 300 000 ofre som et middel «for å forhindre krig». 

Video https://youtu.be/yNdHaDhIVdI


"Derfor har vi allerede økt vår tilstedeværelse i den østlige delen av Alliansen, for å sende en veldig klar melding til Moskva. For å fjerne rom for misforståelser, feilberegning At NATO er der for å forsvare hver tomme av NATOs territorium, en for alle for en.

På NATO-toppmøtet ble vi enige om nye planer for forsvaret av hele Alliansen. Vi ble også enige om å etablere og identifisere flere høyberedskapstropper, 300 000 tropper på forskjellige nivåer av høyberedskap, og også ha flere luft- og marinekapasiteter, klare til raskt å forsterke om nødvendig. 

Hensikten med dette er å forhindre krig. Hensikten med dette er å sikre at NATO fortsetter å være den mest suksessrike alliansen i historien fordi vi har forhindret ethvert militært angrep på noen NATO-allierte. Og når det pågår en fullverdig krig i Europa, så blir det enda viktigere at vi har troverdig avskrekking, og ved å styrke vår avskrekking og forsvar, forhindrer vi krig, bevarer freden for NATO-allierte, fordi det ikke er rom for feilberegninger. 

Og den tredje tingen var at NATO-allierte nå virkelig har vist at de leverer på forpliktelsen vi gjorde i 2014, fordi krigen ikke startet i februar i fjor. Det startet i 2014. Den fullverdige invasjonen skjedde i fjor, men krigen, den ulovlige annekteringen av Krim, Russland gikk inn i østlige Donbas i 2014. (uthevelse tilføyd)

Det Stoltenberg ikke klarer å erkjenne er  USA-NATOs rolle i å utløse EuroMaidan-massakren i 2014  som bidro "i det vestlige demokratiets navn" til et "regimeskifte": nemlig innføringen av et nynazistisk marionettregime i Kiev.

USA-NATO er fast forankret i Kiev-regimets nynazistiske prosjekt som har som mål å  ødelegge Ukraina og føre krig mot Russland. 

Ironisk nok er statsoverhodet til denne nynazistiske regjeringen – håndplukket av amerikansk etterretning – av russisk-jødisk avstamning, som før han begynte i politikken ikke snakket et ord ukrainsk :

Zelensky er jøde. Han støtter nazistenes Azov-bataljon, de to nazipartiene, som har begått utallige grusomheter mot det jødiske samfunnet i Ukraina.  Og nå vil denne jødisk-russiske proxy-presidenten «forby alt russisk», inkludert det russiske språket (hans morsmål), … 



Denne artikkelen tar for seg implikasjonene av en kontroversiell uttalelse fra NATO om at Ukraina-krigen «ikke startet i 2022», «Krigen startet i 2014» (Se video 18:18)

Det er en bombe: NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg  bekreftet (taler på vegne av NATO) at "krigen ikke startet i 2022". 

I et intervju med The Washington Post (9. mai 2023) bekreftet  Jens Stoltenberg  utvetydig at « krigen startet i 2014″. 

Jens Stoltenbergs  dristige uttalelse (som knapt har vært gjenstand for mediedekning) har åpnet opp for en Pandoras eske, eller best beskrevet «A Can of Worms » på vegne av Atlantic Alliance.

Det han bekrefter er at begynnelsen av Ukraina-krigen falt sammen med et USA-sponset statskupp, bekreftet av Victoria's Nulands " F**k the EU-  telefonsamtale med USAs ambassadør Pyatt  i februar 2014. (se nedenfor)

Del I av denne artikkelen undersøker de juridiske implikasjonene av Stoltenbergs uttalelse på vegne av Atlanterhavsalliansen. 

Av avgjørende betydning: Etter å ha uttalt at «krigen startet i 2014» , kan ikke NATO lenger hevde at Russlands spesialmilitære operasjon (SMO) av 24. februar 2022 utgjør, fra et juridisk synspunkt, «en invasjon». 

Del I tar også opp spørsmålet om  The Law of Armed Conflict (LOAC). 

Del II fokuserer på Stoltenbergs forskrudde uttalelse om at artikkel 5 i Atlanterhavstraktaten kunne påberopes som et middel til å erklære krig mot Russland.

«Artikkel 5 i Atlanterhavstraktaten – dens kollektive forsvarsklausul» som erklærer at et angrep på ett medlemsland skal «være et angrep mot alle NATO-medlemmer». Artikkel 5 er NATOs doktrine om kollektivt selvforsvar. 

"Partene er enige om at et væpnet angrep mot en eller flere av dem i Europa eller Nord-Amerika skal betraktes som et angrep mot dem alle."

Når det gjelder påberopelsen av artikkel V i forhold til Russland, ble en begrunnelse eller falsk "påskudd"  nevnt av Stoltenberg i intervjuet hans med Washington Post.

Hvis Artikkel V skulle påberopes, ville dette uunngåelig føre til et WWIII-scenario, bestående av en krig der alle 30 medlemslandene i Atlanterhavsalliansen, hvorav de fleste er  medlemmer av Den europeiske union, ville være involvert.


Kommentarer