Til en Bestemor, fra en Bestefar

Av Dan Odfjell. 

Tusen takk for ditt viktige innlegg som Gjesteskribent på document.no 14/8/23 med sannhet om saker som gjelder fra 60 og flere år tilbake, fra nazi-tiden, samt med opplysninger frigitt fra riksarkivene som tidligere unndratt offentligheten. Alt som plager og forstyrrer «en løgnaktig myndighets-adferd», legges det gjerne lokk på, fremdeles.. Slik som med konsekvensene av Covid19-vaksineringene, som Erna Solberg, på alle oss andres vegne, underskrev med vaksineprodusentene med Pfizer i spissen. Altså et avtalt 60 års hemmelighold overfor oss tvangs-vaksinerte, om død og annen elendighet som allerede nå pipler uhyggelig frem. Men det er en ny og annen skamfull historie for en annen dag, med de fleste igjen døde og begravet før den fulle sannhet fremstår.

Bestemor, jeg kan bekrefte løgnen og sviket Arbeiderpartiet sto for da vi var barn; den gang vi ble indoktrinert til deres flatterende og tildekkende historier mht okkupasjonstiden og annet galt. Din gode kronikk hadde overskriften "Er det seierherrene som skal skrive denne historien?" Det vil nok bli dem, ja, men det forhindret heldigvis ikke deg i å få frem vesentlig sannhet gjennom document.no, ei heller meg, mest på spikerscorner.no. Okkupasjonens etterslekt vil lenge ha vært misledet og dessverre blir det fremdeles. Men kanskje dine korrigeringer og andres mht fortidens virkelighet kan lede til en bedre opplyst, en mindre naiv og fremfor alt en bedre fremtid. Det siste kommer jeg tilbake til, for «invasjonen i vår tid» av islam er ennå mer truende og er like tildekket. 

Men først, en person som fortjener oppmerksomhet i sakens anledning og takk, er Frode Fanebust som i 2010 kom med boken KRIGSHISTORIEN TM med undertittelen Toralv Fanebust og sannheten. Tilfeldigheter ville at Frode ble min venn og redaktør tre år senere for boken Makt Myter Media, med under-tittelen «Det er mye verre enn du tror». Jeg finansierte det sistnevnte bokprosjektet, en antologi med 30 deltagere, meg selv inkludert. Poenget mitt er, det store arkivet som Frode arvet etter sin farfar, redaktør Toralv Fanebust, som plutselig døde i 1949, og som ga oss en masse ny informasjon om uhyrligheter fra okkupasjonstiden, som de færreste kjenner til. Så klart, kritikken av Arbeiderpartiet er berettiget og massiv og nå godt belagt både fra før invasjonen, under og etter frigjøringen.

Bestemor, du er ikke alene om å bære på etterpåklokskapens skam for det bedraget som rammet så mange uskyldige. Som engasjert i skipsfartsbransjen har jeg vært og er pinlig berørt av hva som skjedde med våre sjøfolk, som Gerhardsen totalt sviktet, gjennom tilbakehold av opptjent, ikke utbetalt Nortraship krigslønn, samt annen ussel behandling ved krigens slutt. Der er grusomme skjebner som kom frem i filmen for et par år siden, som het Krigsseilerne, om jeg husker rett. Spesielt konvoifarten over Nordatlanteren var brutal og nerveødeleggende med torpedering fra tyske ubåter til stadighet. Etter krigen endte sjøfolkene opp med alkohol og andre problemer som de slettes ikke fortjente. Churchill beskrev den norske handelsflåten innsats med nødvendige krigsforsyninger som verdt tilsvarene en million soldater. 

Problemet i vår tid er at riksmediene, med NRK i spissen, er gjort udemokratiske, til en betalt del av selve statsmakten, ingen frie redaktører lenger, som Toralv Fanebust. Når vi ser at norske riksmedier tildekker og/eller holder med det korrupte Biden-regimet, er dessuten vi, Norge, og nær hele Vesten, farlig ute å kjøre. Internettet er vel og bra, men det utnyttes også mot oss, og dessverre, jeg er blitt pessimist fordi der alltid er noen som er parat til å løpe maktens uærlige ærend; pengene er for fristene og makthaverne sitter på våre midler og misbruker dem grovt i egen tjeneste. Vi ser det tydeligst i USA, og norske riksmedier, de rapporterer knapt sannhet derfra lenger. Utopien som kanskje mange i Norge klynger seg til, at vi mirakuløst skal reddes fra vår svenske kjøreretning, det betyr at rev må tas i seilene uten ytterligere forsinkelse.

Og da er vi over til vår tids største samfunnsproblem, politikere, skapt med Gro Harlem Brundtland i spissen, og det makt- og egoistisk Arbeiderpartiet igjen. Ikke rart at partiet raser nedover på meningsmålingene. De lover oss god innvandrer-integrering og grønne skoger, men leverer fortsatt ikke hva de lover før valg hvert 4de år.. Som Støre, en etter manges mening stor løgner, som før han sist ble valgt, fortalte at med ham i statsministerstolen, skulle folk flest prioriteres, implisitt endelig det. Det motsatte har skjedd, vi fattiggjøres, og småbedrifter går konkurs med resultat en økende arbeidsløshet. Og det mens staten fosser over av penger..

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer