Undertegnet milliardavtale for å reparere ødelagt infrastruktur i Ukraina

Av mmama. 

Pressemelding | Dato: 09.12.2022. 

– Det er et akutt behov for å reparere strømforsyning og annen infrastruktur i Ukraina etter Russlands bombing av sivile mål. Jeg er derfor glad for at vi i dag har signert en avtale på én milliard kroner som raskt vil bidra til dette, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt.

Utenriksminister Huitfeldt signerte avtalen med Verdensbankens landdirektør for Ukraina, Moldova og Belarus, Arup Banerji i Oslo.

Regjeringen har hittil totalt gitt 13,7 milliarder kroner i støtte til Ukraina og naboland i år og neste år. Les mer om hvordan støtten er fordelt her: Norsk støtte til Ukraina og nabolandene - regjeringen.no

MEN...

Jernbaneselskapet SJ Norge er i store problemer etter ras og brokollaps som sperrer Dovrebanen. Nå ber de om at staten griper inn.

Mandag var det møte mellom styreleder Monica Lingegård, direktør Rikke Lind og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap), skriver Adresseavisen.

– Vi er avhengig av rask, tydelig og forutsigbar håndtering fra norske myndigheter nå. Vi må ha beskjed fra norske myndigheter om våre driftsavbrudd kompenseres. Og vi må ha en plan om hvordan man raskest mulig skal få i gang driften, sier Lingegård.

Nygård har imidlertid ingen løfter om økonomisk hjelp eller kompensasjon for driftsavbrudd, skriver avisa. De har ikke fått kommentar fra Samferdselsdepartementet.

Kommentarer