Dag 15: Natt og dag paradigmet

Fra "The book of mysteries", av Jonathan Cahn.

Det var ingen leksjon denne dagen. Men så, midt på natten, kom han til rommet mitt og vekket meg.

"Kom," sa læreren. "Det er tid for leksjonen. Vi går ut."

Jeg var halvvåken og ikke særlig begeistret for ideen, men selvfølgelig fulgte jeg ordre.

Han førte meg til en bakke hvor vi satte oss ned i nattens mørke.

"Hva kommer først," spurte han, "dagen eller natten?"

"Dagen," svarte jeg. "Natt kommer når dagen er over."

"Det er det de fleste vil si. Og det er slik de fleste i verden ser det. Dag fører til natt. Men det er ikke slik Gud ser det."

"Hva mener du?"

"Hvis dagen fører til natt, så går alt fra lys til mørke. Alt blir mørkere. Alt er i ferd med å mørkne. Og det ser ut til å være verdens måte. Vi går fra dag til natt, fra ungdom til aldring, fra styrke til svakhet, og til slutt fra liv til død.

Dag til natt. Det er verdens måte, men det er ikke Guds vei. Når Gud skapte universet, var det ikke dag og natt. Det står skrevet: 'Det var kveld, og så ble det morgen.' Dagen begynte med natt. Det var natt og så var det dag. Det er natten som kommer først."

"Så det er derfor jødiske høytider alltid begynner ved solnedgang."

"Ja, og ikke bare jødiske høytider, men hver bibelsk dag. Hver dag begynner ved solnedgang. Det er kveld og så morgen. Verden beveger seg fra dag til natt. Men i Gud er det motsatt. Det går fra natt til dag. . . fra mørke til lys. Denne verdens barn lever fra dag til natt.

Men Guds barn lever fra natt til dag. De er født på ny i mørke og gå til dagen. Og hvis du tilhører Gud, så er det den ordenen som gjelder i livet ditt. Du skal gå fra mørke til lys, fra svakhet til styrke, fra fortvilelse til håp, fra skyld til uskyld, fra tårer til glede, og fra død til liv. Og hver natt i livet ditt vil føre til daggry.

Så lev i henhold til Guds hellige tidsorden. . . at hele livet ditt alltid skal bevege seg bort fra mørket og til lyset."

Da han sa disse ordene, dukket det første lyset av daggry opp og natten begynte å gi etter for dagen.

Oppdraget: Hvilket mørke er i livet ditt, av frykt, av synd, av problemer med dysterhet? I dag, vend deg bort fra det og gå mot dagens lys.

1. Mosebok 1:3–5; Salme 30:5; Efeserne 5:8; 1. Peter 2:9; 2. Peter 1:19

Kommentarer