Den hegemoniske UN-WEF-NATO-triaden

Fra Global Research

FNs "bærekraftig utvikling" (SDG 2030) = endeløse kriger, fattigdom og hungersnød over hele verden.

"De forente nasjoner slik de eksisterer i dag er ubrukelige, inoperative, dysfunksjonelle og et instrument for imperiet".

«De av oss som forstår imperiets ondskap, og den stadig økende faren det representerer, må være klare på at det effektive forsvaret av livet på planeten Jorden, inkludert det av menneskearten selv, ubønnhørlig krever eksistensen av en uavhengig og demokratisk verdensforum for et genuint og effektivt forsvar av Moder Jords og menneskehetens rettigheter.

Det er derfor vi insisterer, gjentar og sier gang på gang at FN slik det eksisterer i dag er ubrukelig, uvirksomt, dysfunksjonelt og et imperiums instrument. Derfor nyter den ikke lenger noen tillit eller troverdighet overhodet. 

Miguel d'Escoto Brockmann.  Managua, 28. februar 2011

Denne artikkelen er dedikert til minnet om min mentor og livslange venn Padre Miguel D'Escoto Brockmann.

I 2019 etablerte National University of Nicaragua (UNAN) Centro de Desarrollo Miguel d'Escoto Brockman (CEDMEB).

Padre Miguel d'Escotos arv vil leve for alltid. 

Introduksjon 

FN-systemet har i løpet av årene blitt et instrument for amerikansk hegemoni. Med ordene til Miguel d'Escoto Brockmann:

"Vi må fravriste det de som har tilranet seg det, slik at vi , de virkelig bekymret for jordens fremtid, kan injisere nytt liv, relevans og effektivitet i vår verdensorganisasjon."  

Utnevnt av Washington,  har FNs generalsekretær Antonio Guterres  mer enn  tilranet seg  vår tillit. Han er selve symbolet på tvetydighet og DoubleSpeak, spesielt i forhold til den dramatiske sosiale og økonomiske krisen som påvirker det globale sør. 

"Fattigdommen øker og sulten øker ... konklusjonen er klar, verden svikter utviklingsland." sa UNSG-general Antonio Guterres i sin åpningspresentasjon på G77-konferansen i september 2023 i Havana .

Global fattigdom  har blitt en del av en praktisk politisk " narrativ". Hva har Guterres gjort for å snu bølgen av global fattigdom? Ingenting!

«Guterres fikk FN-jobben bare fordi han er godtroende og korrupterbar. Han trommer på trommene i den regjerende elitens narrativ – det være seg covid, klima eller energikrisen; eller hva annet som måtte ramme krisebordet. Fossilt brensel som forårsaker klimaendringer er en vitenskapelig bevist løgn. Ingen billioner dollar kan angre det.» (Peter Koenig)

Guterres er ikke bare et instrument for Det hvite hus,  hans 2030 FNs bærekraftige utviklingsprosjekt gjennomføres i koordinering med Klaus Schwab og World Economic Forum (WEF), som representerer interessene til det globale finansetablissementet. Det burde være unødvendig å si at Big Money satser.

UN-WEF-partnerskapet


Et strategisk partnerskap ble signert i 2019 på et møte holdt i FNs hovedkvarter mellom FNs generalsekretær António Guterres og WEFs eksekutivleder Klaus Schwab " for å fremskynde implementeringen av 2030-agendaen for bærekraftig utvikling."

2030 FNs bærekraftige utviklingsprosjekt er WEFs "Great Reset" med et annet navn. 

Dette partnerskapet er i åpenbart brudd på FN-pakten. UNSG er i interessekonflikt. Han har gitt grønt lys til implementeringen av  WEFs agenda på vegne av mektige økonomiske interesser og korrupte politikere, som i hovedsak består i å utarme hele planeten. 

Det som burde vært diskutert av G77 i Havana i september 2023 er arten av dette lumske WEF-FN-partnerskapet. Det er en nyliberal agenda i n'te grad på vegne av "Big Money", til åpenbar skade for det globale sør. Det er en del av WEFs "Great Reset" :

«FN-Forum-partnerskapet vil fokusere på å samkjøre finansielle systemer  og akselerere finansstrømmer mot 2030-agendaen og bærekraftsmålene.

Samarbeid vil søke å bygge en delt forståelse av bærekraftige investeringer, spesielt i små utviklingsland på øyer, minst utviklede land og landlåste utviklingsland, og identifisere og videreføre løsninger for å øke SDG-investeringene» (uthevelse  tilføyd)

For å se teksten til UN-WEF-partnerskapet klikk her

"Sammenligning av finansielle systemer" 

Mens Guterres retorisk refererer til de mislykkede «globale systemene og strukturene», er han synlig involvert i å « innrette  finansielle systemer» på bekostning av tungt gjeldsatte utviklingsland, som er ofre for amerikanske dollarisering. 

Mens IMF-Verdensbankens strukturtilpasningsprogram (SAP) som ble lansert på begynnelsen av 1980-tallet råder, har det nyliberale sjakkbrettet blitt stadig mer komplekst.

"Avpasse finansielle systemer" går langt utover pålegget av "IMF økonomisk medisin" , som historisk sett har utløst massefattigdom i hele det globale sør.

Mens utenlandsgjelden pålydende dollar forblir instrumentet for økonomisk underdanighet, er " Avnrette finansielle systemer"  innstilt på å åpne døren for privatisering i stor skala som påvirker hele sektorer og regioner i utviklingsland. 

De store porteføljeinvesteringsfondene inkludert BlackRock, State Street og Vanguard  (sammen med Wall Streets bankkarteller) er drivkraften. «Beholdningene deres er kolossale. BlackRock forvalter nesten 10 billioner dollar i investeringer. Vanguard har $8 billioner, og State Street har $4 billioner » ( NYT )

"BlackRock eier verden"

Porteføljeselskapene har strategiske investeringer i alle større regioner i verden.

BlackRock opererer over hele verden med 70 kontorer i 38 land. 

"Disse oligarkene er ledsaget av noen supergigantiske finansinstitusjoner, som BlackRock, Vanguard, State Street, Fidelity og flere som kontrollerer anslagsvis 25 billioner dollar-ekvivalenter i eiendeler, og gir dem en innflytelseskraft på godt over 100 billioner dollar, sammenlignet med verdens BNP på rundt 90 billioner dollar. Med andre ord, de kan manipulere, kontrollere og presse enhver regjering på Moder Jord til å gjøre deres bud. (Peter Koenig)

Video: BlackRock, selskapet som eier verden


Kommentarer