Han skal vise seg herlig i sine

Av Kjell Dahlene. 

... den dag da han kommer for å vise seg herlig i sine hellige og underfull i alle som tror. (2 Tess 1, 10)

 Jesu gjenkomst er troens store håp. Guds folk løfter sine hoder i forventning. De stunder etter å se ham, takke ham og juble i hans nærhet. Bibelen er full av løfter og forutsigelser om denne store dagen da Kristus skal vende tilbake. Tidspunktet han kommer, har han skjult for oss. Men det som skal skje, har han åpenbart.

 Når Kristus kommer igjen, kommer han i sin prakt. Skikkelsen hans vil utstråle denne herlighet, og herligheten vil omgi ham. Jesu gjenkomst vil være forskjellig fra hans første komme. Da var han foraktet og forkastet. Herligheten sin gav han avkall på for å frelse oss.

 Når han kommer som herlighetens Herre, vil han kjennes ved dem som tror på ham. Alle Guds barn kjenner røsten hans når han kaller på dem. Han kjenner sine og kjennes av sine (Joh 10, 14). Noen blir kalt ut av gravene, andre fra havene, de levende ut av verden til det store gjenforeningsmøtet.

 Ved sin gjenkomst skal han lokke fram det som er skjult i verden. Det er den herligheten han hadde preget inn i dem som trodde på ham. De var smykket med et navn som ble foraktet i denne verden, men nå stråler i den edleste skjønnhet. Det var en vanære som verden ikke skjønte, mer kostelig enn verdens glans og prakt. Det er nådens herlighet som stråler fram. Den viser sin sanne karakter når den kan gjenspeile Frelseren. Jesu herlighetsbilde kommer tydelig fram. Aldri har det vært klarere hva det vil si å ha Kristus som Herre.

 Kristus skal fremstille menigheten for seg i herlighet, uten plett eller rynke, til pris for sin herlighet (Ef 1, 14; 5, 27).

Kommentarer