Hans barmhjertighet har ennå ikke ende


Av Øyvind Andersen. 

«Hans barmhjertighet har ennå ikke ende. Den er ny hver morgen, din trofasthet er stor.» Klag 3, 22–23

 Hvor mye vi enn har opplevd av Herrens nåde og hjelp, er vi like hjelpeløse og avhengige av Jesus i dag som noen gang før.

 Guds nåde kan ikke lagres. Gud gir oss heller ikke hjelp til selvhjelp.

 Dette føles som en lidelse for mange kristne. De synes at de burde være kommet lenger ved Guds nåde enn til bare å være hjelpeløse og avhengige av Jesus.

 Noen sier da også at de er kommet lenger. Men den som kommer ut av dette avhengighetsforhold til Jesus, er ikke lenger av sannheten.

 Vi trenger ny nåde hver morgen. Og det store er at Gud selv vitner om hvordan hans nåde er ny hver morgen. All fornyelse i vårt kristen liv og i Guds rikes arbeid skjer ved å vende tilbake til begynnelsen, til selve utgangspunktet.

 Begynnelsen er Jesus. Han sier om seg selv at han er begynnelsen. [Åp 21, 6; 22, 13] Å vokse som kristen er ikke å vokse bort fra det som en mottok da en ble frelst. Det er nettopp stadig å vokse mer inn i det en mottok hos Jesus i begynnelsen.

 Det evige liv består i nåde og kjennskap til Jesus. Guds ord sier at det nettopp er i nåde og kjennskap til Jesus vi skal vokse. 2 Pet 3, 18.

 Vi kan trygt stole på Guds løfter, fordi han er trofast som gav løftet! [Heb 10, 23]

 Trofast betyr at Gud står ved sitt ord. Han går aldri tilbake på sitt tilsagn og løfte. Og denne trofasthet varer også til evig tid.

 Derfor kan det aldri hende at den som stoler på Guds barmhjertighet, kommer til kort eller blir til skamme!

Kommentarer