Høringssvar på Høring NOU 2023: 16 Evaluering av pandemihåndteringen – rapport fra Koronautvalget

Av Roger Dyrøy. 

En ting er å stenge grensene og begrense innkommende og potensielt syke/smittsomme personer, slik Solberg gjorde påfølgende dag etter USAs President annonserte begrensningene i innflyginger. Men det er stor forskjell på dette og de overgrepene som har funnet sted de siste årene. TISK og Koronapass er begge grunnlovsstridig, for å nevne noe.

Vaksineskader/bivirkninger har eksplodert og 1% av befolkningen er helt eller alvorlig skadet med langtidsvirkninger og satt tilbake fra å utføre et arbeid 100% som før tiltakene ble innført. I tillegg har man psykiske skadevirkninger på unge og gamle. Tre kull har fått helt eller delvis påvirket sin skolegang.

Samtidig som alt dette har pågått så var det ingen hensiktsmessige helseråd fra stat eller kommune. Folkehelseinstituttet kom først med en anbefaling 31. august 2022.

Fagmessig er det hele en fiasko og de økonomiske konsekvensene er enda ikke klar, men det er ikke på grunn at myndighetenes tiltak at det har gått relativt bra, det er til tross for inngripen fra øvrigheten. Dette må aldri skje igjen og en begynnelse eller fortsettelse kan være å fortsette folkeopplysning og informasjonsarbeidet med kost- og helseråd.

De såkalte fagetatene har slip falitt og det er regelrett skammelig at Helsedirektoratet velger å pushe mer vaksinering av helsepersonell, etter 6. dose med den dødelige injeksjonen samt influensavaksiner. I tillegg så anbefales det gravide å vaksinere seg. Det er påfallende når vi vet at over 40 000 mennesker i Norge, har fått bivirkninger relatert til reproduksjon, bryst, kjønnsorgan ol.

Munnbind-anbefalingen var heller ikke vitenskapelig fundert, men likevel ble folk nektet å komme inn i butikker uten maske på. Se side 11 som er rystende lesning når man vet hvordan kommuner håndterte dette. Rapporten ble bestilt av Solberg sommeren 2020, men det er lite som tyder på at de leste side 11 som oppsummerer ulempene og kostnadene ved maskebruk. Eksempelet som benyttes for å kvantifisere er 200 000 personer måtte bruke maske i en uke for å hindre ett smittetilfelle. Hvor mange millioner kroner utgjør ikke dette i direkte kostnader.

14. januar 2022 kom det omsider en anbefaling om ventilering. Et enkelt og svært lite kostbart tiltak som er både logisk og enkelt å håndtere i praksis, men det blir ikke kommunisert mer enn den ene dagen. 99% av befolkningen har ingen anelse om anbefalingen og er igjen overlatt til egen sunn fornuft.

Mange bedrifter har CO2-regulert styring av ventilasjonen og kunne enkelt fått instrukser, men inneklima er uinteressant og det blir ikke gjort noen verdens ting for å hindre smitte.

Europeiske fagfolk anbefaler settpunkt 550 ppm

Vær snill å følge opp strukturelle tiltak til glede for befolkningen. Legg individuelle tiltak til side da det har liten effekt og truer befolkningsveksten som allerede er under press.

Kommentarer