NRK, sosialistenes propaganda-ropert; totalt udemokratisk

Av Dan Odfjell. 

Jeg tenkte på dette igjen i dag 15/10/23 etter Dr. Michal Rachel Suissa´s innlegg på document.no med tittelen «NRK manipulerer bildet av krigen og dens lover». Selvfølgelig snakket hun terroristangrepet mot Israel fra Hamas i all sin grusomhet. Samme dag og sted hadde Erling Marthinsen innlegget «Irlands ledere klarer ikke å støtte Israel, de burde skamme seg». Han nevnte at forrige uke sjokkerte EU alle ved å gjøre det eneste rette: «Å kreve suspendering av all bistand til palestinerne for å unngå å finansiere mer terror mot Israel». Men se, dette likte ikke venstresidene i noen land og EU ble tvunget til retrett. Kjell Skartveit, igjen samme dag og sted, hadde overskriften «Hatet ønsker å utslette kjærligheten».

Fra Skartveit´s innlegg et lite utdrag: «Men fra ørkenen og de tørre steder og den fryktelige sol kom den ensomme guds grusomme barn, de virkelige unitarer, som med krum-sabelen i hånd la jorden øde. I vår tid har disse grusomme barna lagt bort krum-sabelen og erstattet den med automatvåpen, men resultatet er det samme. De legger stadig jorden øde. Hamas tror på en gud som ikke vet hva kjærlighet er. Han er kun seg selv, for kjærligheten betinger at du kan elske, det er treenighetens mysterium. For den som ikke elsker, er alt mulig, også det å halshugge barn og ta unge og eldre som gisler. Jødene tror på den samme Gud som oss kristne, en Gud som i tidens morgen sa: «La oss lage mennesker i vårt billede, så de ligner oss» (1,Moses1, 26) og de vet han elsker sitt folk. Det er hva som gjør dem menneskelige, gir dem evnen til å tilgi redsler verre enn noen har gjennomgått.


Hamas kjenner sin fiende. De vet at jødene elsker og holder menneskeverdet høyt. Det er grunnen til at Hamas tar uskyldige som gisler. De tilber en gud som er alene og som ikke kjenner til andre enn seg selv og sin egen vilje. Denne viljen kan alt, også gå mot sitt eget ord. Den allmektige viljen blir da a-moralsk. Den ensomme gud er nemlig allmektig på en måte vi ikke synes å forstå. Han er ikke bundet av sannhet eller moral, alt kan han akseptere, også det å drepe barn eller å kidnappe dem. I motsetning til treenighetens Gud har ikke den ensomme gud venner han elsker, han er ikke en relasjon eller et samfunn ha ønsker å invitere mennesker inn til.


Den ensomme gud har bare undersåtter, slaver han kan forvalte som han vil. Det er hva muslimer oppfatter som styrke. Hva vi oppfatter som balsam for sjelen, er for muslimer et uttrykk for en svak gud. En Gud som elsker kan ikke være allmektig slik de forventer. Allahs vesen kan derfor ikke utgjøre en form for godt eller ondt, en handling er derfor god hvis Allah sier den er det, og ettersom Allah tillater dem å drepe uskyldige, er disse handlingene gode. For en muslim er Allah så stor at det ikke er gitt mennesket å forstå ham, for etikken er forankret i hans vilje, og den er det ikke mulig for mennesket å forstå.


Konflikten mellom muslimske arabere og jøder handler ikke om landområder. Det er heller ingen grunn til å tro at Israel vil få fred dersom grupper som Hamas og Hizbollah blir fjernet fra jordens overflate. Så lenge det finns muslimer som tilber den ensomme gud, vil jødene alltid være utsatt for et hat bare treenighetens og kjærlighetens Gud kan frelse dem fra.


Og da er jeg tilbake til dagens overskrift om NRK, at det norske folket med noen´s vitende vilje intenst ønsker, gjennom NRK, politisk å kunne forføre og underlegge seg alle oss mange andre, og det opplagt for deres egen egoistiske makt og ære´s skyld. Og at til dette formål styres og misbrukes NRK rått til deres ubeskjedne og overmodige fordeler, faktisk en udemokratisk helt tilsvarende Pravda lignende ropert. Som intet overhodet har med et fritt og frimodig vestens land å gjøre. Jeg forakter deres pretenderte demokrati og grenseløse frekkhet og gir meg aldri.


Dan Odfjell, Samfunnsdebattant



Kommentarer