Regjeringen har null greie på strøm

Av Dan Odfjell. 

Det har ikke jeg heller, men viktigere, hva da med olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) som nylig besøkte EU i Brussel, og der møtte deres kommissær for Energi, Kadri Simpson, og det for å diskutere Acer-avtalen punkt 4. Den vil hun Norge skal akseptere i sin helhet, som rapportert 24/10/23 av Hans Rustad på document.no med overskriften «Hvis Norge vil være med på leken, må dere kjøpe hele ACER-pakken». Men det ønsker færre og færre nordmenn heldigvis. Da ser jeg bort fra Jonas Gahr Støre selv og hans EU-globalister, med Erna Solberg på lag.


Den som utfordrer regjeringen, som referert til under dagens overskrift, er Kent Andersen. Han er en av dem som sammen med Odd Handegård aldri slipper til i NRKs debattprogrammer når energi diskuteres. Alltid er det kun statskanalens «egne» og Ap´s «utvalgte» eksperter som får lov til å uttale seg der; meget politisk suspekt det hele, noe som nasjonalt er til vår aller største bekymring blitt, ikke minst med tanke på den stadig mer kritiserte unasjonale Acer-avtalen som fattiggjør norske husstander og underminerer vår industri generelt, samt ødelegger for norske arbeidsplasser. Selv LOs største fagforbund går nå ut mot Acer, ja, sågar hele Norges EU deltagelse.


I dag 27/10/23 hadde Andersen denne overskriften på Document: «Å holde strømsystemet operativt i balanse blir stadig dyrere og vanskeligere». Han forklarte gjennom sitt innlegg hvorfor, noe som neppe gjør ham mer populær blant globalistenes maktelite. De har sine egne og dårlig forklarte forræderiske beveggrunner, hele åtte år etter at Norge ratifiserte Paris-avtalen og dedikerte seg til en energiomstilling «fra hydrokarboner til fullelektrifisering» av samfunnet kun basert på sol, vind, batterier og hydrogen innen 2050. Svært ulogisk det, for en olje- og gassnasjon, og knapt gjennomførbart. Forutsetningene for denne «ultra-kolossale energi-omstillingen» har aldri vært tilstede. Jonas og Erna Solberg har begge bevist seg som grunne, det vil si uten fatteevne.


Andersen: «Nå begynner fagmiljøet rundt kraftforsyningen vår så smått å bli bekymret for både kostnader og tekniske problemer mht det å balansere strømnettet. Det er ikke bare åtte år for sent. Problemet med ubalanse i nettet har vært velkjent siden Norge fikk et strømnett, så hvorfor bryter denne debatten ut først nå, i forkant av en utvidelse av denne skrekkelige Acer-avtalen? Og hva betyr «ubalanse» i nettet? Dette går utenfor min umiddelbare kompetanse, så jeg overlater til de interesserte å lese Andersens innlegg samt Tekna´s podcast «Uregulert kraft - en utfordring for kraftsystemet» som ble publisert i dag 27/9/23 med vektige deltagere i panelet. Noe «kraftprofitørende» antagelig svært dårlig liker avslørt. For hele narrativet om et fossilfritt «smartnett» er et eventyr. Norge har aldri hatt energimangel.  


Derfor er det også helt kokkiliko at Norge kabler seg til EUs energisamarbeid, stupid nok med  inkompetente klima-politikere. Vi gjør med det EUs problemer til våre problemer. Det var for eksempel Tysklands idiotiske beslutning å stenge ned sine kullkraftverk før de hadde alternativ strømforsyning klar, eventuelt gjennom atomdrevne verk. Norge kan aldri redde EU i denne sammenhengen, det var klart selv før Støre lovet Ursula vd Leyen flytende havvind-strøm før engang det prosjektet var konsekvensbehandlet. Det ser ut som både han og Erna bløffer grovt og forlover Norge i sin iver etter på alle måter å underlegge oss EU som en vasallstat.


Dan Odfjell, Samfunnsdebattant




Kommentarer