Victor Davis Hanson, kjent konservativ USA-tenker

Av Dan Odfjell. 

Om klartenkte ham har jeg hørt og sett en del. Erling Marthinsen på Document fikk frem hans seneste og til dels alarmerende tanker 17/10/23 gjennom overskriften «Etter Hamas´ terror blir den moralske kollapsen i USA enda tydeligere». Og konklusjonen skimtes, en voksende, noe forsinket motstand mot radikal islam. Samt at USA´s Midt-Østen-politikk er blitt til en ren vase av tvetydighet og elendighet. Uten sammenligning for øvrig, jeg publiserte nylig mitt eget lille innlegg «Den vestlige, kristne-pregede verdenen», som dveler litt over konsekvensene av Hamas ubarmhjertige angrep på Israel. Det kommer jeg tilbake til.


Hanson påminner oss at hele Midt-Østen jublet og feiret etter at 3.000 sivile ble drept i terrorangrepet mot World Trade Center i 2001, at galskapen synes kommet tilbake igjen, en slags «normalisering» av radikale islamske terrorister, selvsagt i muslimske land, men også på hjemmebane og over store deler av Vest-Europa og USA. I mellomtiden er over 20 år gått, og «tilvenningen» til rå brutalitet har gått sin gang, og vårt «forsvar» er svekket. Eller, overmotet mht drap vokser, men deretter kommer så et sinne, ja en naturlig motreaksjon.


Hanson: «Biden smisker med Iran og etterlot seg 6 milliarder dollar som nå brukes til å finansiere terrorgruppen Hamas. Og husk, Biden etterlot seg våpen for 80 milliarder i den katastrofale tilbaketrekningen fra Afghanistan». Og Marthinsen og/eller Hanson refererer at de eneste som støtter denne dødelige galskapen er pinlige grupper på venstresiden: Black Lives Matter, The Squad, Democratic Sosialists of America, og studenter som er indoktrinert i woke-ideologien. Hatet mot jøder og Israel har alle disse til felles, noe de har vist ved å markere sin begeistring for massedrapene til Hamas ved å feire og vifte med palestinske flagg over USA. Det samme ser vi til dels over hele Vesten. Skremmende.


Men se, også noen venstreorienterte demokrater ble sjokket over sine kollegaer og sine egne velgeres holdninger, som de selv har vært med på å skape. BLM-minnesmerker finnes fortsatt i en rekke amerikanske byer, som et minne om den galskapen som skjedde i 2020, med full støtte fra de aller fleste Demokratene. Og de fleste støtter våpen til Ukraina. Men noe begynner å bli merkelig mht disse to krigene.. For mens amerikansk UD reagerer sterkt på russernes invasjon av Ukraina, så begynte de nær umiddelbart å snakke om våpenhvile mellom Israel og Hamas, mens likene fortsatt var varme, og nesten 200 gisler oppholdt seg på Gaza. Dessuten virker UD helt å ignorere at rundt 30 amerikanske statsborgere er drept. I Ukraina-krigen er nå nærmere 800,000 totalt drepte og invalidiserte, men det maser ikke Biden-regimet om en våpenhvile for, skriver Hanson. Men etter noen tusen døde eller sårede, som Hamas ene og alene må ta ansvaret for, der snakker ingen om å støtte Israel "as long as it takes.".


Biden´s nihilisme langs USAs egne grenser taper nå støtte, selv hos de venstreorienterte som bidro til å fremme den. Slik ødelegger Biden basen til sitt eget parti med de ufattelige mengder av illegale migranter som strømmer inn og som bringer med seg narkotika, vold og sexslaveri. Og inkludert er også USA-hatende islamister fra Gaza og ellers. Det vil gjøre situasjonen utrygg, ikke bare for jøder, men også for kristne og sekulære. Biden-regimet bør snart forstå at en rekke av såkalte allierte ikke er hverken allierte eller venner, også innen Nato. Tyrkia tilnærmer seg Russland og støtter palestinerne fullt ut. Og Hanson mener amerikanske universiteter har krysset Rubicon ved de facto å tolerere at deres forfalne studenter heier på massedrap, og kaster bensin på jødehatets bål.


Historien påminner oss om jødehatende, intolerante fascister på tyske universiteter på 30-tallet. Husk at også Hitler og nazismen fikk mye støtte fra den tidens akademia. Forakten for vanlige folk, på engelsk «deplorables», er gjenoppstått tett fulgt av jødehatet. Hanson: Degrees from Harvard, Yale and Stanford will soon become, not resume badges, but either embarrassments or certification of a mediocre education. Or both. The Gaza of Hamas is going down, but so are a lot of corrupt institutions and ideas that threw in with its lot.


I USA krever studentene «avkolonisering» av pensum, de forfalsker historien og senest jublet de entusiastisk etter at Hamas hadde drept uskyldige israelske sivile etc. De jubler også hver gang et amerikansk barn blir drept før fødselen. Ifølge Marthinsen foregår mye av det samme spillet i Norge, bare at vi ligger noen år etter. Og han slakter norske myndigheter med rette mht ustoppelig masseinnvandring, kjønnsideologi, vanstyrt økonomi, energikrise og dyp korrupsjon blant våre såkalte politiske ledere. Jeg er enig, men evner kun å påpeke det. Som Marthinsen sa det, vi kan ikke annet enn å kritisere og avsløre det moralske forfallet. Samt finne motivasjon til fortsatt ærlig kamp fra og for sannere krefter..


Dan Odfjell, Samfunnsdebattant


Kommentarer