Er denne "brennende, druknende verden" et godt sted for flere barn?


Fra P54. 

Av Ken Ham 7. desember 2023. 

På mandag skrev jeg om et intervju med en paleoantropolog som omtalte mennesker som en «veldig spesiell type ape» og kalte oss en «invasiv art». I den bloggen la jeg merke til at dette menneskesynet har konsekvenser. Og en av disse konsekvensene er den "anti-natalistiske" bevegelsen vi ser blir stadig mer populær i Vesten ettersom folk blir oppfordret til ikke å få barn for planetens skyld (blant andre grunner). Og en nylig artikkel fremhever poenget mitt perfekt.

The New Yorker publiserte en anmeldelse av to bøker, The Quickening og The Parenthood Dilemma, som begge "vurderer etikken for forplantning i en tidsalder av menneskeskapte klimaendringer." Faktisk hadde anmeldelsen tittelen "Moralen ved å ha barn i en brennende, druknende verden." Her er bare noen få sitater fra den ganske lange artikkelen:

"Skulle jeg få et barn, vil klimagassutslippene deres føre til at omtrent femti kvadratmeter havisen smelter hvert år de er i live," skriver Rush. "Bare ved å eksistere vil de gjøre verden litt mindre levelig for alle, inkludert dem selv."

. . . en voksende mengde kommentarer som debatterer moralen og etikken ved forplantning i denne brennende, druknende verden. "Det virker stadig tydeligere," fortsetter Crist, "at vi lever i en tid med radikal destabilisering av livet på jorden som kompliserer handlingen med å føde barn på måter som samfunnet ennå ikke har slitt med."

Kanskje det å få et barn under noen omstendigheter, gitt de ufattelig høye emosjonelle, økonomiske, økologiske og eksistensielle innsatsene, er en handling av opprørende antakelse.

Over hele Vesten synker fødselstallene, og faller til nye laveste nivåer hvert år. Nå, til tross for all hypen om de antatte klima- og befolkningskrisene, bemerker bokanmeldelsen: "I en Pew-undersøkelse fra 2021 av barnløse voksne som sier at de sannsynligvis ikke vil få barn, var det bare fem prosent som spesifikt kalte klimaendringer som den avgjørende faktoren, med ytterligere ni prosent som siterer "verdens tilstand." Så bare en liten prosentandel av barnløse voksne vil sannsynligvis forbli barnløse på grunn av miljøet. Men interessant nok fant en Morning Consult-undersøkelse fra 2023 blant foreldre i fem land "blant folk som allerede har barn, sier mer enn halvparten at klimaangst påvirker hvor mange barn de planlegger å få."

Men bør vi være engstelige for klimaet og ikke få barn (eller få færre barn) i et forsøk på å holde verden «levebar for alle»? Nei! To ganger har Gud befalt menneskeheten å være fruktbar og formere seg og fylle jorden.

Vær fruktbar og former deg og fyll jorden og legg den under deg. (1. Mosebok 1:28)

Og du, bli fruktbar og bli mange, bli stor på jorden og bli mange på den. (1. Mosebok 9:7)

Skriften lærer at barn er en velsignelse fra Herren – de er en god ting!

Og Skriften lærer at barn er en velsignelse fra Herren – de er en god ting! Virkelig, hele den antinatalistiske bevegelsen er motivert av stolthet. I sin arroganse antar menneskeheten at han vet nok om vårt ekstremt komplekse klima (selv når tidligere spådommer har vært feil om og om igjen) til å kontrollere klimaet og at han vet bedre enn Gud og derfor ikke bare ikke, men ikke bør adlyde. Guds befaling om å «være fruktbare og formere seg». Dette er mennesket som er sin egen gud slik djevelen ble fristet i 1. Mosebok 3:5.

I stedet for arrogant å anta at vi vet mer enn Gud, må vi som mennesker ydmyke oss selv, erkjenne våre begrensninger og ha klokt herredømme over skaperverket til vårt beste og Guds ære. Og alt som starter med å ha et bibelsk verdensbilde av menneskeheten, barna, denne jorden og vår skapergud.

Du kan lære mer om klimaendringer i denne artikkelen, "Kloden varmes opp, men det er ikke din feil!"

Kommentarer