Irans regime vil snart ha atombomber; Hizbollah er neste

Fra Gatestone Institute

Iran er nærmere enn noen gang før å skaffe atombomber; i mellomtiden er Biden-administrasjonens eneste politikk overfor de regjerende mullahene i Iran å fortsette å "belønne" dem med milliarder av dollar.

Etter at den Iran-støttede Hamas-terrorgruppen startet sin folkemordskrig mot Israel og jøder, økte det iranske regimet sin anrikning av uran. Regimet hevder at det nå har nok anriket uran til å lage tre atombomber, ifølge en av de to konfidensielle rapportene fra Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA) og sett av Reuters.

22. november 2023 advarte IAEAs generaldirektør Rafael Grossi i sin siste rapport om verifisering og overvåking:

"Irans lagre av uran anriket opptil 5 %, anriket opptil 20 % og anriket opptil 60 % – høyanriket uran – har alle økt siden vi møttes i september med økningen på 60 % som fortsatte i samme takt som jeg rapporterte på tidspunktet for det siste styret."

Regimet har også hindret IAEAs inspektører fra å gå inn i Iran for å overvåke dets atomvirksomhet. I en pressebriefing sa Grossi :

"Iran har sluttet å implementere mange aspekter og atomrelaterte forpliktelser under JCPOA [den felles omfattende handlingsplanen] og de implementerer ikke gjensidig avtalte tilleggstiltak under den felles uttalelsen av 4. mars."

Den europeiske union og Biden-administrasjonen har lukket øynene for eskaleringen, tilsynelatende fordi de angivelig ikke ønsker å tilføre "bensin" til de nåværende fiendtlighetene i Midtøsten (som Irans proxy Hamas startet den i utgangspunktet). Tull. Dette er rett og slett den farligste, uoppriktige, feige forsoningspolitikken i moderne historie. Vesten sier i bunn og grunn: "La oss ikke opprøre mullahene! La oss i stedet la verdens fremste statssponsor av terrorisme fortsette sin marsj mot å ha atomvåpen i håp om at den ikke vil bruke dem."

"Det er en slags lammelse, spesielt blant amerikanerne ... fordi de ikke ønsker å legge bensin på bålet," sa en senior europeisk diplomat til Reuters på betingelse av anonymitet.

– Bildet er ganske dystert, men faktum for øyeblikket er at det ikke er noen appetitt på å provosere frem en reaksjon i Iran i sammenheng med krigen i Midtøsten, sa en ikke navngitt seniordiplomat til Agence France-Presse.

Dette flekkløse jaget etter å blidgjøre overgripere og fraskrive seg ansvaret for nasjonal sikkerhet er akkurat det Winston Churchill advarte mot: "Hver og en håper at hvis han mater krokodillen nok, vil krokodillen spise ham sist."

Når det iranske regimet får tilgang til atomvåpen, vil det mest sannsynlig gi noen av dem til sine proxier, inkludert Hizbollah i Libanon og houthiene i Jemen. Trusselen om et atombevæpnet Iran må ikke undervurderes. Irans regime har ofte truet med å utslette et helt land – Israel – av kartet, og øker også militært samarbeid med Venezuela og Cuba for å true USA. Også Europa er fortsatt et rikt mål for atomutpressing. Iran ville ikke engang måtte bruke sine atombomber; trusselen ville være nok.

General Hossein Salami, øverstkommanderende for Irans islamske revolusjonsgarde (IRGC) har gjort regimets planer sterkt klare: "Vår strategi er å slette Israel fra det globale politiske kartet," kunngjorde han på Irans statskontrollerte Channel 2 TV i 2019.

I tilfelle noen var i tvil, publiserte Irans øverste guide, Ayatollah Ali Khamenei, «Palestina», en 416 siders «guide for å ødelegge Israel», og raserte mot «Den store Satan», USA

Det er på høy tid for Biden-administrasjonen og EU i det minste å stoppe Iran fra å selge sin olje. Hvis ikke, vil mye av planeten snart se seg selv enten i tredje verdenskrig eller en overgivelse.

Vestmaktenes nåværende strategi er ikke annerledes enn å berike Nazi-Tyskland under andre verdenskrig eller Sovjetunionen under den kalde krigen. For den ekspansjonistiske, hegemoniske islamske republikken Iran betyr innrømmelser og appeasementer bare svakhet. Det ville ha vært så mye mindre kostbart i liv og skatt å stoppe Hitler før han sendte den tyske hæren over Rhinen i 1936. Kanskje prøver USAs president Joe Biden å bestikke mullahene for ikke å skape mer kaos før neste års amerikanske presidentvalg – men det eneste resultatet av en slik frykt er at prisen går opp – med en verre krig i følge. Biden ville ikke ha vunnet andre verdenskrig.

Det iranske regimet, gjennom sine proxier, har allerede angrepet amerikanske styrker i Irak og Syria minst 74 ganger siden 17. oktober. USAs gjengjeldelse – mot fullmektigene, ikke Iran – kunne tilsynelatende ikke imponere Irans regime mindre. Noen andre tar kulen: det er derfor Iran har fullmakter i utgangspunktet. Fullmaktene – Hamas, Hizbollah, houthiene, palestinsk islamsk jihad – er Irans menneskelige skjold. Jo mer USA og EU gir Iran et pass, jo mer krigersk vil det bli. Biden-administrasjonen tillater ikke bare Irans mullaer å skape en krig gratis, den betaler dem for å gjøre det.

Kommentarer