Søk da først HANS rettferdighet.

Av Willy M. Nilsen. 

Søk da først Guds rike og hans rettferdighet. (Matt 6, 33)

 Det er viktig å prioritere rett. Dette hører vi dagstøtt i både næringsliv og fra politisk hold. Vi har ikke før åpnet en avis, eller satt oss til rette i godstolen for å høre og se nyhetene, før en eller annen toppsjef i en bedrift eller bank begynner på samme leksa.

 Men har de lært den leksa selv?

 Jo, det er viktig og nødvendig å prioritere riktig, både tid og penger. Men der er noe som er enda viktigere enn penger og makt.

 Jesus lærer oss noe av dette i dagens ord. Den som prioriterer rett, søker først Guds rike, ikke sist!

 Vi er gjerne bekymret hver dag for hva vi skal kle oss med, hva vi skal spise, hvordan vi skal få pengene til å rekke til alle innkjøp av mat, klær, smykker og andre materielle ting. Men det som er aller viktigst, kommer nederst på lista.

 Vår Far i himmelen vet at vi trenger både klær og mat. Han sørger for vårt behov. Alt det han ser vi trenger, vil han gi oss så sant vi stiller oss åpne for hans velsignelse i dag. Da vil også vårt liv bli en velsignelse for andre. Er vi villige å dele med andre det vi selv har fått?

 Dersom vi søker Guds rike først, så blir det nok både til oss og andre. Kan hende det ikke blir så mye av materielle goder som vi kunne ønske. Men med Guds velsignelse rekker det så mye lenger.

 Guds rike først! Det betyr at samfunnet med Jesus og det å følge hans ord, er det viktigste av alt. Det betyr å få leve som et Guds barn, under hans omsorg.

 Guds rike først! La det ikke bare bli et motto, men en daglig realitet i ditt liv.

Ditt faderhjerte luer
av bare kjærlighet,
og hva som helst jeg mangler,
min nød, min trang du vet.
Om natten som om dagen
ditt øye åpent står,
din faderhånd seg strekker
så vidt som himlen når.

Kommentarer