Stå opp og ta din tilflukt til Jesus

Av Willy M. Nilsen. 

Stå opp, ta barnet og dets mor med deg og flykt til Egypt! Bli der til jeg sier fra til deg. (Matt 2, 13)

 Dramatiske bilder ruller over TV-skjermen fra krigsområder. Mennesker på flukt, barn og unge, voksne menn og kvinner, gamle, skrøpelige og syke mennesker. Uhyggen er til å ta og føle på. Tenk om det hadde vært meg.

 I bibelverset hører vi om en familie på flukt. Det var en av verdenshistoriens mest dramatiske hendelser.

 Da Herodes den store skjønte at de vise menn ikke kom tilbake til ham, ble han grepet av blindt raseri. Med despotens maktapparat gikk han til angrep på småbarn. Den fredelige idyll var med ett forvandlet til skrekk og skrik.

 I Åp 12, 4-5 får vi i korte trekk skildret denne åndskampen om vår Frelser og vår frelse! Dragen, djevelen, satte inn alle onde krefter mot Jesus fra første stund. Han visste at dersom Jesus, Guds Sønn, fikk fullføre verket, hadde han tapt.

 Men Guds plan kunne djevelen ikke få bukt med. Jesus var hele tiden, fra unnfangelsen av, i Faderens varetekt. Josef, Maria og barnet søkte tilflukt i Egypt, i samsvar med Skriften (Matt 2, 15). Også dette var for at han skulle dele våre kår og være vår Frelser.

 I åndelig mening er mange mennesker på flukt. Angst for dagen i dag gjør at mange flykter inn i seg selv. Noen flykter fra seg selv, er redd for stillhet og for å være alene. Enkelte flykter inn i døden på grunn av et mislykket liv.

 Kanskje du som leser denne andakten, opplever en vond og vanskelig dag. Problemene tårner seg opp. De vonde minnene fra synder du har gjort forfølger deg som en skygge.

 Er du en som er på flukt i dag? Hva skal jeg gjøre? spør du.

 Ta din tilflukt til Jesus. Han er prøvd i alle ting i likhet med deg og meg (Heb 4, 15).

 Han forstår deg bedre enn noen annen.

Kommentarer