Uten råolje kan det ikke være strøm

Fra P54. 

I løpet av de siste 200 årene, etter oppdagelsen av råolje, har verden befolket fra 1 til 8 milliarder. I dag er alle tilgjengelige alternativer for elektrisitetsproduksjon, som vindturbiner, solcellepaneler, kjernekraft, vannkraft, kull og naturgass, alle avhengige av produktene og komponentene som er produsert av råolje for å kunne generere elektrisitet.

Når vi ser tilbake, illustrerte historien til petroleumsindustrien at råolje var praktisk talt ubrukelig med mindre den kunne produseres (raffinerier) til oljederivater som nå er grunnlaget for kjemiske produkter, som plast, løsemidler og medisiner, som er avgjørende for å støtte moderne livsstil. De mer enn 6000 produktene som ble brukt til menneskehetens behov og produksjon av elektrisitet, fantes ikke for noen få århundrer siden.

I dag har vi mer enn 50 000 handelsskip, mer enn 20 000 kommersielle fly og mer enn 50 000 militærfly som bruker drivstoffet produsert av råolje. Drivstoffet for å flytte tungvekts- og langdistansebehovene til jetfly som flytter mennesker og produkter og handelsskipene for globale handelsstrømmer; militær- og romfartsprogrammene, er også avhengige av hva som kan produseres av råolje.

For flyene og skipene, akkurat som for de ulike alternativene for generering av elektrisitet, bruker de alle deler og komponenter laget av oljederivater produsert av råolje.

Menneskeheten på før 1800-tallet satte scenen for den fantastiske veksten etter menneskehetens oppdagelse av råolje:

Levetiden var rundt førti år gammel, og folk reiste sjelden mer enn hundre mil fra der de ble født.

En verdensbefolkning på rundt én milliard mennesker.

Ingen elektrisitet, da all generering av elektrisitet kun er mulig med delene laget av oljederivater produsert av råolje for vindturbiner, solcellepaneler og kull-, naturgass-, kjernekraft- og vannkraftverk.

Følgende infrastrukturer fantes ikke for noen få århundrer siden, fordi de alle trenger komponenter og deler som IKKE var tilgjengelig før 1800-tallet.

Transport

Sykehus

Medisinsk utstyr

Hvitevarer

Elektronikk

Telekommunikasjon

Kommunikasjonssystemer

Romprogrammer

Oppvarming og ventilering

Militær

I dag, noen få århundrer etter oppdagelsen av råolje:

Alt som trenger elektrisitet og hver infrastruktur er laget av oljederivater produsert av råolje, fra lyspæren til iPhone, defibrillator og alle delene til elbiler, toaletter og romfartøyer.

Værrelaterte dødsulykker har praktisk talt forsvunnet med alle produktene og medisinene som er tilgjengelige i dag som ikke var tilgjengelige for noen hundre år siden.

Globalt, siden de fleste av verdens ledere i de få rike landene fortsetter å fokusere på å stanse oljeproduksjonen og stoppe raffineringen av råolje, lover ikke fremtiden godt, ettersom 20 prosent av de nesten 700 verdensomspennende raffineriene forventes å stenge i neste 5 år, dvs. 140 nedleggelser. Ytterligere inflasjon og mangel på evighet er garantert, ettersom disse raffineriene produserer oljederivatene for alle produktene i samfunnet, og drivstoffet til jetflyene som flytter mennesker og produkter, og handelsskipene for globale handelsstrømmer og militære og romfartsprogrammer.

Mens de få rike landene streber etter eliminering av råolje, har Kina ingen intensjoner om å forlate sine økonomiske, militære eller strategiske ambisjoner – som alle er avhengige av råolje. Asia er regionen med det største antallet fremtidige petroleumsraffinerier. Fra 2021 var det 88 nye anlegg under planlegging eller under bygging i Asia.

Politikere i de få rike landene er ikke bevisste nok til å forstå at det ennå ikke er identifisert en erstatning for råolje som nå gir produktene og drivstoffet som har blitt produsert av råolje i løpet av de siste århundrene, som er grunnlaget for alle infrastruktursegment som støtter de 8 milliarder på denne planeten!

Elefanten i rommet som ingen ønsker å diskutere er at råolje er grunnlaget for vårt materialistiske samfunn, ettersom den er grunnlaget for alle produkter og drivstoff som kreves av de 8 milliarder på denne planeten.

Når vi kvitter verden med råolje før vi har en erstatning for å produsere oljederivatene som for tiden produseres av råolje, er vi tilbake til 1800-tallet.

Den største trusselen mot verdens befolkning kan være fremtiden for milliarder til å eksistere og blomstre uten de oljederivatene som for tiden støtter mer enn 6000 produkter for samfunnet.

Sjokkerende nok er det svært få foreldre, lærere, elever, politikere og de i media som har noen ledetråder eller forståelse om grunnlaget for produktene i vårt daglige liv fra råolje! Energikunnskap på sitt beste!!!

Ordtaket "du kan ikke ha kaken din og spise den også" forteller oss at:

Du kan ikke kvitte verden for råolje og

Fortsett å nyte produktene og drivstoffet som for tiden er laget med oljederivater produsert av råolje.

Uten en erstatning for råoljen som har levert produktene som støtter dagens menneskehet de siste par århundrene, ser det ut til at politikere er fokusert på å hoppe ut av et fly uten fallskjerm!

Her er noen forslag til emner for disse energikunnskapsdiskusjonene ved middagsbordet:

Alt som trenger elektrisitet er laget av oljederivater produsert av råolje, fra lyspæren til iPhone, defibrillator og alle delene til elbiler, toaletter og romfartøyer.

All generering av elektrisitet er bare mulig med delene laget av oljederivater produsert av råolje for vindturbiner, solcellepaneler og kull-, naturgass-, kjernekraft- og vannkraftverk.

Elektrisitet kom etter råolje!

https://www.cfact.org/2023/10/17/without-crude-oil-there-can-be-no-electricity/

Kommentarer