Vær beredt hver tid og stund

Av Willy M. Nilsen. 

Det jeg sier til dere, sier jeg til alle: Våk! (Mark 13, 37)

 I alle de tre synoptiske evangeliene har vi Jesu endetidstaler.

 Jesus forbereder sine på det som skal skje. Det er ingen usikkerhet i det han sier. "Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal slett ikke forgå" (v 31; Matt 24, 35 og Luk 21, 33). Ingen kjenner tiden når det skjer, men varselstegn viser at tiden er nær.

 Når Jesus taler om sin gjenkomst, er det med en todelt hensikt:

 1) Til trøst og oppmuntring for Guds folk i en vond og syndefull verden. Jesus skremmer ingen med disse ord, men det er slik Paulus også uttrykker det: "Trøst da hverandre med disse ord" (1 Tess 4, 18).

 2) Han kaller til våkenhet og omvendelse (Matt 24, 42 flg og Luk 21, 33).

 Den materialistiske tidsånd sløver folks tanker og sinn. For de fleste er det om å gjøre å eie mest mulig, bruke mest mulig tid og penger på seg selv og sine. Det er som i Noahs og Lots dager. Vi ser at det setter sitt preg på alle, både kristne og ikke-kristne. Langt inn i de kristnes rekker kjenner vi igjen beskrivelsen som Jesus gir om hva som skal prege verden, før han kommer igjen.

 Hvorfor er det økonomiske kriser i misjonsorganisasjonene? Eller hvorfor er det så få som vil reise med evangeliet? Er misjon blitt en form for hobbyvirksomhet og ikke et kall til tjeneste i Guds rike?

 Hvordan er det med deg? Har du bedt for misjonsarbeidet i dag og gitt din "skjerv" til arbeidet med å vinne flere før Jesus kommer igjen?

 Men enda viktigere er spørsmålet: Hvordan har du det med Jesus? Lever du godt med ham? Er det hans ord og nåde som er det avgjørende i ditt liv?

 Jesu ord i dag om å våke, er en alvorlig formaning. La ikke den materialistiske ånd få sløve deg ned.

 Vær beredt hver tid og stund.

Vi vet ikke tid, vi vet ikke stund
når herlighetsdagen skal gry,
men det vet vi visst på løftenes grunn:
Vi møter ham glad i sky.

Kommentarer