Bare i Kristus går dommen oss forbi

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Bygg deg en ark av gofertre. Du skal innrede den med rom, og stryke den innvendig og utvendig med bek. (1 Mos 6, 14)

 Ondskapen på jorden hadde nådd katastrofale høyder på Noahs tid. Uretten ropte til himmelen og krevde Guds inngrep. I over 100 år hadde Noah forkynt rettferdighet, men omvendelsene hadde uteblitt. Nå stod dommen for døren.

 Gud hadde selv sørget for frelse ved å befale Noah å bygge en ark, en stor båt som kunne romme både mennesker og dyr. Denne arken skulle være i stand til å møte den dommen som skulle komme og gi utfrielse fra alle vannflommens redsler.

 Arken er et vitnesbyrd om Kristus og frelsen i ham. Bare i Kristus går dommen oss forbi. Bare i Kristus er vi trygge mot den vrede Gud retter mot en verden som har forkastet ham.

 Herren var nøye i sin beskrivelse av arken. Noah måtte følge Herrens instruks til punkt og prikke. Hver detalj var viktig. Her peker vi på en av dem. Arken skulle strykes både innvendig og utvendig med bek. Den skulle være fullstendig tett. Intet av dommens vann skulle trenge inn.

 Ordet «kapher» er her riktig oversatt med bek, men ellers i Skriften er det 70 ganger oversatt med «å forsone» eller «bringe soning». Forsoningen er synderens redning for den levende Gud.

 Vår frelsesark er dekket av forsoningen. Både den siden som vender ut mot dommen og stormen av anklager, og den som vi får ha trygghet i på innsiden. Ingen dom trenger gjennom Jesu forsonings nåde. Den holder i liv og i død. Hos den som har søkt tilflukt i Kristus, gir det en salig forvissning. «Helt tildekket i dine sår hvorfra blodet fløt. Frelst av nåde jeg salig står midt i all min nød».

Kommentarer