Gud skapte mennesket i sitt bilde

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Og Gud skapte mennesket i sitt bilde, i Guds bilde skapte han det, til mann og kvinne skapte han dem. (1 Mos 1, 27)

 Menneskene er skapt i Guds bilde. Dette er enestående. Vi må understreke det i dag. Du er ikke sluttresultatet av en utvikling og dermed det mest utviklede dyr - som toppen av en pyramide. Nei, du er noe annet og noe mye mer.

 Da Gud skapte mennesket, skapte han det i sitt bilde. Du er virkelig skapt i Guds bilde! Dette må understrekes selv om det i syndefallet skjedde mye med skaperverket - det ble lagt under forgjengelighet. Mennesket kom under synden. Men gudsbildet er ikke slettet ut. Du og alle menneskene du daglig møter, er "skapt etter Guds bilde", sier Bibelen (Jak 3, 9).

 Da Gud gav budene, vernet han også der spesielt mennesket. "Du skal ikke slå i hjel", lyder ordet fra Herren.

 Ut fra disse kjensgjerningene er det en grusom urett og synd at det i Norge årlig drepes 15.000 barn i mors liv. Fosterdrap er noe vi aldri må venne oss til, regne som normalt og dagligdags! Måtte Gud åpne øynene slik at vi ser hva som skjer i landet vårt. Menneskebarn skapt i Guds bilde, og med Guds beskyttende lov over seg, drepes daglig!

 La oss i dag be med Daniel (Dan 9, 5; 8-9): "Vi har syndet og gjort ille, vært ugudelige og satt oss opp mot deg. Vi har veket av fra dine bud og dine lover. Herre! Vi må skamme oss, våre konger, våre fyrster og våre fedre, fordi vi har syndet mot deg. Hos Herren vår Gud er barmhjertighet og tilgivelse. For vi har satt oss opp imot ham".

Det folk som frægt vil vera
og vinna lukka lang,
det høgt Guds ord må bera
som ljoset på sin gang.

Gud, lat ditt ord då fylla
kvar heim frå fjell til strand
og med sitt ljos få gylla
vårt fagre fedreland!

Kommentarer