Han skal knuse ditt hode

Fra Andaktsboka «I lys av Ordet». 

Han skal knuse ditt hode, og du skal knuse hans hæl. (1 Mos 3, 15)

 På syndefallsdagen sier Gud Herren noe til slangen om framtiden. Og menneskene hører på. Det er et herlig evangelium! Der står Adam og Eva. Avslørt og nakne. De er skyldige og merket i sitt innerste av deres fall og opprør mot Gud. Men de får høre noe Gud sier til slangen. Guds ord er sannelig en fager skatt!

 Kvinnens ætt skal komme og kjempe mot slangen. Han skal knuse hodet til slangen, og slangen skal knuse hans hæl.

 Dette er en profeti om Jesus Kristus. Han er Guds sønn og Marias sønn. Han er sann Gud, født av Faderen fra evighet og sant menneske født av jomfru Maria. Da han kom til jord var det Gud som utsendte sin Sønn, født av en kvinne.

 Denne profetien fikk sin oppfyllelse på Golgata. «Han avvæpnet maktene og myndighetene og stilte dem åpenlyst til skue, da han viste seg som seierherre over dem på korset» (Kol 2, 14).

 På korset ble Satan beseiret. Han har ingen rett over deg lenger! Jesus har kjøpt deg fri fra å skulle tjene Satan. Verden vandrer fortsatt etter høvdingen over luftens makter (Ef 2, 2), men den som hører Jesus til, er virkelig fri. Ved sin død gjorde Jesus til intet den som hadde dødens velde, det er djevelen (Heb 2, 15).

 På korset strøk Jesus ut skyldbrevet. Ja, han bar på sitt legeme dine synder opp på treet. Alt det du har gjort og fortjent ved din arv og din synd, tok han bort. Han ble en forbannelse for din skyld. Så eier du Guds rettferdighet i ham! Dette er nettopp et budskap Adam og Eva trengte. Dette er også for deg.

 Ære være Jesu navn!

Hvem vil meg fordømme?
Jesu blodestrømme senker jeg meg i.
Gud for alle riker dømmer selv og sier:
Denne han er fri!
Han er tod i Jesu blod,
Satan, synd og død må rømme,
hvem vil meg fordømme?

Kommentarer