Hizbollah 'ikke redd for krig' med Israel

Fra RT.com

Det vil ikke være noen grenser for kampene hvis Libanon blir angrepet, har Hassan Nasrallah sagt.

Hassan Nasrallah, sjefen for shia-militsen Hizbollah, sa onsdag at gruppen hans ikke frykter konfrontasjon med Israel og at ethvert angrep på Libanon vil bli møtt med en overveldende respons. Kommentarene hans kom etter drapet på Hamas-offisielle Saleh al-Arouri i Beirut.

Hizbollah har beskrevet droneangrepet som drepte al-Arouri som et «alvorlig angrep på Libanon» og lovet at det ikke ville passere «uten respons og straff». Israel har ikke offisielt tatt ansvar for angrepet.

I sin tale stoppet Nasrallah med å kunngjøre hevnangrep, men sa at drapet på al-Arouri var en "farlig" handling som ville bli hevnet.

"Hvis fienden tenker på å føre krig mot Libanon, vil kampene våre være uten tak, uten grenser, uten regler. Og de vet hva jeg mener, sa Nasrallah. «Vi er ikke redde for krig. Vi frykter det ikke. Vi nøler ikke.»

Nasrallah insisterte på at Israel har blitt utdelt et «strategisk nederlag» siden inngrepet fra Hamas 7. oktober, og hevdet at Vest-Jerusalem ikke har vært i stand til å beseire Hamas i Gaza og tapte «tusenvis» av tropper i sammenstøt med Hizbollah på den libanesiske grensen.

Blodbadet i Gaza viste verden den "stygge" virkeligheten til USA, hvis støtte til Israel hindrer krigen i å ta slutt, hevdet Nasrallah.

"Hvem som utfører drapet i Gaza er den amerikanske [administrasjonen] og den amerikanske beslutningen og den amerikanske politikken og den amerikanske missilen og den amerikanske bomben," siterte Al Jazeera ham på å si.

Nasrallah berømmet også houthiene for deres "effektive" blokade av Rødehavet, men sa at den jemenittiske fraksjonen handlet på egen hånd og ikke i koordinering med andre "motstandsbevegelser" i regionen.

Israel erklærte krig mot Hamas etter den Gaza-baserte palestinske gruppens inntog 7. oktober, hvor 1200 israelere ble drept og over 200 tatt til fange. Siden den gang har nesten 22.000 palestinere blitt drept av israelske styrker i Gaza, ifølge det lokale helsedepartementet.

Kommentarer