Kan Gud lyve?

Fra P54. 

BIBELEN SIER AT GUD IKKE KAN LYVE. HER ER ET EKSEMPEL.

Herodes Antipas fikk Johannes Døperen fengslet. Han ønsket ham drept, men torde ikke fordi folket så på ham som en profet. Herodes hadde tatt sin brors hustru til kone og Johannes sa til ham at det var ulovlig, derfor havnet han i fengsel. Den nye konen til Herodes het Herodias og hun hadde en datter, Salome, fra første ekteskap. 
Salome, datter til Herodias med første ektemann som var broren til Herodes Antipas, danset på bursdagen hans og Herodes syntes så godt om henne at han lovte henne hva hun enn ønsket seg. Hun spurte sin mor hva hun skulle ønske seg og hun svarte Johannes sitt hode på et fat. Dette fordi Johannes hadde påpekt at deres ekteskap var ulovlig. Av hensyn til alle gjestene som hadde overhørt at Salome skulle få alt hun ønsket seg, fikk Herodes da Johannes halshogd i fengslet og bragte henne hodet på et fat.
Hva sier Guds ord om et slikt ekteskap?
«Hvis en mann tar sin brors kone, er det urenhet. Han har avdekket brorens nakenhet. De skal være barnløse." 3. Mosebok 20:21
Herodes Antipas og Herodias var barnløse
Herodes fikk ikke bare Johannes halshugget, men også Jesus Kristus korsfestet.
Hva skjedde med Herodes Antipas, Herodias og Salome?
Herodes hadde blitt slått i kamp og ble sendt i eksil av Aretas. Salome skal også ha bestemt seg for å bli med Herodes og Herodias i eksil i stedet for å være alene. Dexter forteller at de først ble sendt til Gallia og deretter til Ilerda i Spania. Da Salome gikk over en frossen elv, brast isen, og hun sank ned til halsen og døde.
Derfor brant Guds rettferdige hevn mot alle som var involvert i denne forbrytelsen. Herodes ble beseiret av Aretas. Deretter ble han forvist til Lyon sammen med Herodias, og Caligula fratok ham tetrarkiet og alt annet, på oppfordring fra Agrippa, broren til Herodias, slik Josefus forteller. Dessuten ble hodet til den dansende datteren kappet av med is.
Hør hva Nicephorus sier: 

"Da hun en gang var på reise om vinteren og måtte krysse en frossen elv til fots, brast isen under henne, ikke uten Guds forsyn. Straks sank hun ned til halsen. Dette fikk henne til å danse og vri seg med hele underkroppen, ikke på land, men i vannet. Det onde hodet hennes ble dekket av is, og til slutt ble det skilt fra kroppen hennes med skarpe kanter, ikke av jern, men av det frosne vannet. I selve isen viste hun sin dødsdans, og ga alle som så det et skue som fikk dem til å tenke på hva hun hadde gjort."

Hør også hva L. Dexter sier:
"Herodes Antipas og hans incestuøse elskerinne Herodias ble forvist først til Gallia og deretter til Ilerda i Spania. Herodias danset på elven Sicoris da den var frosset til, falt gjennom isen og omkom på fryktelig vis."
Skjedde dette på grunn av deres synd? Det er mulig, siden vi blir advart i Galaterbrevet 6,7,

La dere ikke lure, Gud lar seg ikke spotte, for alt det et menneske sår, det skal det også høste. Galaterne 6:7 
Men Guds tilgivelse kan føre et menneske tilbake til et kjærlig forhold til ham. Det er budskapet i Johannes 3,16 og 1. Johannes 1,9.

Kommentarer