Jeg støtter Glenn Diesen´s perspektiver mht Ukraina-krisen

Av Dan Odfjell. 

Og samtidig, slik er jeg blitt meget negativ til, og har lenge vært forferdet over den norske utenrikspolitikken, til de grader USA underdanig og preget av dets enorme anti-propaganda mot Russland. Men først, Glenn Diesen er norsk professor ved UØV og har nettopp publisert en internasjonalt omtalt bok «The Ukrainien War & Eurasion World Order» som jeg har bestilt, men ikke lest. Men av makten som rår her til lands synes Diesen allerede utpekt som en Putenist og en farlig mann. Ikke rart om han ikke blir profet i «eget land», noe han sikkert ikke selv forlanger heller. 


Den som synes utnevnt av «makten som rår» til å ta ned denne kontroversielle «professoren» er Aage Borchgrevink, styreformann i NFFO (Norsk Fagliterær forfatter og oversettelsesforening) som får tilskudd fra staten, som gir sin styreformann et styrehonorar årlig av 180,000. Men Borchgrevink er også senior-rådgiver og sikkert betalt fra den norske Helsingfors komiteen, som også oppebærer tilskudd fra staten.. At mannen er politisk korrekt synes derfor ikke å kunne betviles, utpekt til å frata Diesen enhver talerstol? Dette synes nok et brudd på norsk ytringsfrihet. 


Så hva er så kontroversielt med Diesen, ikke annet en at han evner å se Ukraina-krisen fra russisk side, at denne krisen bevisst er skapt og utviklet siden før 2014 av et imperalistisk USA i et tildekket geopolitisk spill, og det ved å misbruke Nato som sin brekkstang for å vedlikeholde et stadig østlig press mot Russland. Og spesielt, for å forhindre dets energi samarbeide med et seg etterhvert «relativet farlig industrielt konkurrerende Europa», spesielt fra Tyskland.. 


Sett i retrospekt, USA slo «to fluer i en smekk» ved å «fabrikkere terroren» mot gass-ledningene i Østersjøen for 1) derved å sette Russland tilbake og 2) samtidig ved å sette sine egne Nato-allierte tilbake, det industrielle Tyskland spesielt, ja hele EU er derved økonomisk satt alvorlig tilbake, for selv å kunne konsentrere seg mot Kina i kampen for sitt fortsatte verdens hegemoni? Norge synes å ha vært en nyttig idioti i hele denne sammenhengen, det sier jeg, ikke Diesen.


Hva Diesen gjør er å være på linje med den kjente statsviteren John Maersheimer i å forklare det stor politiske spillet, nemlig at det er USA som har eglet Russland på seg gjennom misbruk av Nato, en forsvars organisasjon, som Moskva har måttet forsvare seg mot, nær omkranset av missiler fra alle kanter, og senest via Ukraina, så nært Moskva at russerne ville være opp mot en konstant «på få minutters varsel» dvs en trussel mht sin egen eksistens. Det er USA som skammelig har truet, ikke Russland. 


Jens Stoltenberg betalt snakker USA´s sak, ikke Norges beste interesser. Det gjør heller ikke Jonas Gahr Støre og derfor må Diesen taes ned, han tramper i det samstemte løgnaktige klaveret. Men det er økende mange som nå gjennomskuer all denne løgnen, som får regjere Norge hvorved vi ønskes omgjort til Russland´s fiender, og til å føle oss derfra truet. Dette er et farlig falskt spill og vår statsminister er ansvarlig, han spiller for krig og uhygge heller enn fred, for ikke annet, tror meg, enn å holde seg seg ved makten.


Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer