Se på Jesus!

Av Arne Fjellvard

«Idet vi ser på troens opphavsmann og fullender, Jesus, han som for den glede som ventet ham, led tålmodig korset, uten å akte vanæren, og nå sitter på høyre side av Guds trone.» Hebr 12,2

Skriften oppfordrer oss her til å se på Jesus, så vi ikke skal bli motløse og gå trett i løpet. La oss, som han, se hen til det som venter ved målet der framme. La det være en kilde til utholdenhet og tålmod i den kamp som er oss foresatt.

Om Jesus står det at han for den glede som ventet ham, led tålmodig korset uten å akte vanæren. Han så fram til målet, til det som ventet der ved fullendt løp. Og han fullendte. Nå sitter han ved Faderens høyre side i himmelen.

Himmelen har alltid vært de helliges mål. Ved å se fram til målet har de hentet kraft til å fullende sitt løp. Abraham så fram til det som ventet, staden som Gud er byggmester og skaper til, og han levde som fremmed i det lovede land (Hebr 11,9-10).

Moses så fram til det som ventet, lønnen. Det fikk ham til å forsake Egypts skatter og lide ondt sammen med Guds folk (Hebr 11,25-26). La oss se på Jesus og hente kraft til å fullende vårt løp, så vil vi få del i den himmelske glede.

Kommentarer