Som dine dager...

Av Roald Sætrang

«Som dine dager er, skal din styrke være.» 5 Mos 33,25

«Som dine dager er...» Det er sannelig litt av et løfte Herren møter oss med i dag! Guds gavmildhet er ubegripelig stor. Han stiller hele sin godhet og makt til din rådighet i dag. Gang på gang leser vi i Guds ord om hvor verdifull hver enkelt av oss er for ham. Igjen og igjen blir den ene som trenger ham, gjenstand for den makt som ligger i hans grenseløse kjærlighet med omsorg for hele mennesket, for ånd, sjel og legeme.

«Som dine dager er...» Nettopp nå vil Gud gi deg den styrken du trenger for å møte dagen i dag. «Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile,» sier Jesus i Mat 11,28. «Ta mitt åk på dere.» Åket trengs for å skape likevekt når noe tungt skal bæres. Slik er det også i Guds rike. Om du i dag på den ene siden må bære byrder som kjennes tunge, vil Jesus skape likevekt i din situasjon ved at han på den andre siden gir deg den styrken du trenger. «Den som tjener, skal tjene med den styrke Gud gir» (1 Pet 4,11). Hver morgen kommer Gud med ny miskunn, barmhjertighet og trofasthet (Klag 3,23-24).

I Salme 23,5 sier David til Herren: «Du dekker bord for meg like for øynene på mine fiender.» I dag er Herrens bord dekket for deg med styrkende og næringsrike retter fra Ordets forrådskammer. Men kanskje har du det som David, at fiender rundt bordet sender deg ondskapsfulle blikk for å skremme deg bort fra det Gud vil gi i sitt ord. Kanskje fiendens navn er Sykdom, Arbeidsløshet, Familieproblemer, Dårlig økonomi eller Mindreverdskjensle. Eller er det gamle Motløshet som er ute og går og forteller høyt og tydelig at det nytter ikke. Du kan bare gi opp! Ikke hør på ham! Verken på ham eller noen av de andre fiendene. Fest heller blikket på Jesus, troens opphavsmann og fullender. Han lovte oss: «Jeg er med dere alle dager inntil verdens ende» (Mat 28,20). Det betyr at han er med deg alle slags dager, de gode og de vonde, og han har styrke å gi deg, akkurat slik som dagen er.

Gårsdagen er forbi. Morgendagen har du ikke sett. Men i dag hjelper Herren!

Kommentarer