Følg tappert i din Herres spor

Av C. H. Spurgeon

«Jeg er ikke kommet for å sende fred, men sverd.»
Matt. 10,34.

En kristen må være forberedt på å få motstandere. Du som har tatt korset opp, husker du ikke hva din mester sa: «Jeg er kommet for å sette splid mellom en mann og hans far, og mellom en datter og hennes mor, og en manns husfolk skal bli hans fiender.» Kristus er den store fredsstifter, men før freden er inntrådt, oppgløder han til kamp. Når lyset kommer, må mørket vike. Der hvor sannheten hersker, må løgnen ta flukten.

Hvis løgnen fremdeles forsøker å holde stand, må det nødvendigvis komme til alvorlig kamp, for sannheten hverken kan eller vil senke sin standard, og løgnen må tredes under fot. Hvis du følger Kristus, vil du få all verdens hylende hunder i hælene på deg. Hvis du vil leve slik at du kan stå på dommens dag, kan du være sikker på at verden ikke vil ha noe godt å si om deg. Den som vil være verdens venn, han blir Guds fiende.

Men hvis du er ærlig og trofast mot din Gud, vil du få verdens barn imot deg, for nettopp ved din troskap vitner du om deres synd. Uten å være redd for hva det kan føre til, må du gjøre det som er rett og riktig.

Å sette anseelse og vennskap på spill for sannhetens skyld koster så meget at du trenger den moralske styrke som ene og alene Guds Ånd kan gi deg. Men hvor meget det enn koster, må du endelig ikke være feig og snu ryggen til, men vise deg som en mann. Følg tappert i din Herres spor, for han har gått denne vanskelige veien før deg. Det er bedre med en kort kamp og så evig hvile, enn falsk fred og evig kval.

Kommentarer