Et veldekket bord

Av Olaf Deila

«Og de skal komme og synge med fryd på Sions berg, og de skal strømme til Herrens gode ting, til korn og til most og til olje og til unge får og okser, og deres sjel skal være som en vannrik hage, og de skal ikke vansmekte mer,» Jeremias 31,12.

Forutsigelsen i dette kapittel refererer uten tvil til den tid da Israel skal samles fra alle jordens kanter og den velsignelse som Gud skal la komme over dem. I vers 12 er det en oppsummering av alt det Gud vil gi dem: Et rikt dekket og herlig dekket bord. Verset taler om glede, sang, om en solid grunn, mange gode ting, korn, most og olje. Deres sjel skal være som en vannrik hage, ikke død og vissen, men liv, skjønnhet og overflod.

Men teksten har også en annen side. Billedlig taler den om synderes omvendelse til Jesus og den herlighet han fører dem inn i. Du synes kanskje at det er brukt sterke farger, men når du kommer til Jesus, finner du snart ut at fargene heller er for bleke. Det kan ikke sies med ord hva det innebærer å møte Jesus – det må oppleves. Først da finner du livet og livets mening. Jesus sier i Joh. 10,10: «Jeg er kommet for at de skal ha liv og ha overflod.» Du får del i guddommelig liv. Videre sier Jesus at den som kommer til ham, skal ikke hungre, og at den som tror på ham, skal ikke tørste. Du blir virkelig tilfredsstilt, fornøyd. Du vil erfare at hans løfter er ikke tomme ord. Han er mer enn han har lovet. Han står bak sitt ord.

Du tenker kanskje som jeg, da jeg gikk der kalt av Gud: Skal jeg bli en kristen, har jeg vel hatt den siste glade dagen. Du vil bli overrasket, for du vil få den første virkelig glade dagen. Du får del i en «usigelig og herliggjort glede», 1. Pet. 1,8.

En som var blitt frelst, stod opp for å vitne. Han hadde vanskelig for å finne ord for hva han følte. Han sa følgende: «Jeg er så glad, jeg er så glad, jeg er så glad fordi jeg er så glad.» Ingen kan gi en slik glede som Jesus. Og så får du en urokkelig klippegrunn å bygge ditt liv på: Klippen Kristus. Hans sonende død, hans blod og hans oppstandelse.

Om det er usigelig godt å leve med Kristus her, har vi det beste igjen – himmelen.

Kommentarer