Jesus er løsningen

Av Normann Rønhovde

«Jesus sier til henne: Det er meg, jeg som taler med deg,» Johannes 4,26.

Menneskenes største tragedie er synden – og alle har syndet. Hva er så løsningen for hver enkelt og for alle? Jesus er løsningen.

Kvinnen som omtales i Joh. 4, forsøkte å løse sin personlige tragedie med ny synd, og hun ble bare mer bundet. Da Jesu hellige og avslørende sannhetslys fikk trenge til bunns i hennes personlighet, fikk også hun løsningen. Hun ble befridd.

Ikke alle i byen Sykar var bundet i samme synd som denne kvinnen, men alle forstod at de trengte den samme radikale og gjennomgripende frelse og løsning (v. 39-42).

Vi møter alle problemer og vanskeligheter på forskjellige måter. For noen er selve livet en uløst gåte. De mange forsøk på å løse denne, har ofte gjort det enda mer gåtefullt. Dette til tross for materiell velstand, god posisjon i samfunnet og sosiale goder.

Bibelen framstiller Jesus som løsningen i alle situasjoner. Fremdeles åpenbarer han den fullkomne seier han vant på Golgata.

Tidens og framtidens himmel mørkner mer og mer. Alt synes å gå mot et klimaks som ikke kan bli annet enn kaos. Mennesker faller i redsel og avmakt for det som kommer. Det er ingen løsning mer.

Jo, det er! Jesus er løsningen for tiden, framtiden, evigheten.

Kommentarer