Går alt på tverke for deg?

Av Hans Jacob Frøen

«Du skal be til ham, og han skal høre deg.» Job 22,27.

Dette betyr ikke at du får alt du ønsker deg. Gud hører din bønn, men han kan som enhver god far si: Nei.

Men så gir han noe bedre i stedet, og på denne måten vil han lære deg å be rett. Det sto i teksten at når du ber, «skal han høre deg». Bare det er en vidunderlig tanke. Gud hører på deg når du ber, du ber ikke for døve ører.

Dette ordet gir ikke løfte om at den som ber ikke skal få motganger av noe slag. Det betyr derimot at vi får lov å legge vår hånd i vår himmelske fars og la oss lede av ham.

Da kan vi trygt se fremtiden i møte.

Samværet med andre mennesker vil alltid sette sitt preg på oss. Jo sterkere den personlighet er som vi omgås, dess sterkere vil han prege oss, enten til godt eller ondt. «Dårlig omgang forderver gode seder», sier Bibelen.

Hvis vi omgås Gud i bønn, vil han sette sitt preg på oss. Derfor er det så viktig at vi ber. Gjennom bønnen vil Gud danne oss etter sin hellige vilje så vi vil hva han vil. På den måten vil vi lære å sette oss mål etter Guds vilje. Dette er den viktigste side av bønnen. Hvis vi ikke fikk mer enn det vi ba om, ville vi ikke kunne eksistere. Men Gud har knyttet store og herlige løfter til bønnen, fordi han gjerne vil ha oss i tale.

Bønnen er altså ikke først og fremst et middel til å få alle våre ønsker oppfylt. Bønnen er ikke et tryllemiddel som vi kan ta til i en eller annen vanskelig situasjon. Bønn er egentlig samliv med Gud. Og da går vi med alle ting til ham i bønn.

En virkelig bønnekristen eier den trygge tillit til Gud at han skal lede ham hver dag, han har lagt seg selv og alt i Guds hender. Et slikt menneske eier en trygghet, fred og glede som andre ikke har. Bønnemennesker er lykkelige. De er overskuddsmennesker, fordi de har alt i Gud. Over deres veier skinner det lys, Guds lys, selv om de også møter motgang.

Synes du livet går på tverke for deg? Eller lengter du etter å være en som sprer lys omkring seg?

Forsøk da også du den veien som Job gikk. Du skal be til ham, og han skal høre deg.

Da blir også du en glad kristen.

Blir du fristet eller prøvet, synes livets kamp deg hård,
aldri skal du miste motet når i bønn til Gud du går.

Kan så trofast venn du finne, som Guds egen kjære sønn?
Jesus all din svakhet kjenner, si det alt til ham i bønn.

Kommentarer