Guds orden

Av Tormod Vågen

1. Kor. 11,1–16.
«I Herren er hverken kvinnen noe framfor mannen, eller mannen noe framfor kvinnen.» v 11



Overalt i sitt skaperverk har Gud fastsatt en fin orden. Slik er det både i naturriket og hos menneskene.

I samfunnet må noen styre. Og Bibelen sier de er innsatt av Gud. Likedan i det lille samfunn som heter hjemmet. Også der en ha det avgjørende ord. Det er mannen.

Denne Guds orden er ned gjennom tidene blitt meget misbrukt. Herrer har undertrykt tjenere, og menn har tyrannisert sine hustruer.

Slik har Gud aldri ment det. Han har i sitt ord gang på gang sagt at ekteskapet er bygd på kjærlighet. Spesielt blir mannen oppfordret til å elske sin hustru. Der denne kjærlighet får råde, vil en naturlig god kvinne kjenne seg vel ved at mannen er husets herre. Og når så disse bøyer kne sammen for Herrens åsyn, er de barn av samme far. Der er de begge små, og spør etter råd hos ham som er den rette far for alt som kalles barn i himmel og på jord. Der er all forskjell borte. Der er begge syndere. Der får de alle nåde for Kristi skyld. Der er de ett i det samme hellige samfunn. Der blir det onde dømt og hjertene smeltes sammen i kjærlighet.

Hvordan er det i ditt hjem?

Dere har vel et sted hvor dere sammen går fram for Herrens åsyn? Dere har vel en tid da familien sammen får høre Herrens ord og kjenne Guds Hellige Ånds forenede gjerning i sjelen?

Salig er det hjem hvor Kristus er herre.

Kommentarer