Hvorfor er jeg kristen?

Mange tror at vi er kristne fordi vi har religiøse «legninger» – feil – jeg har ingen religiøse «legninger» – heller ikke mine kristne venner. Andre tror at vi tror vi er bedre enn andre – feil – jeg og mine kristne venner er like ille som alle andre – forskjellen er at vi er omvendte syndere som har korsfestet vårt kjød som der står i Bibelen.


Jeg kjenner ingen perfekte kristne – bare omvendte syndere som alle kjemper med sine feil, mangler og «legninger». Og jeg er lite opptatt med mine kristne brødre og søstre sine splinter, jeg kjemper daglig med mine egne bjelker.

Forfølgelsen av kristne har igjen begynt i Europa for å forkynne hva Bibelen sier om synd og omvendelse – historien gjentar seg bare. Den Finske riksdagsrepresentanten for Kristendemokraterna, tidligere partileder og innenriksminister Päivi Räsänen ble nylig rettsforfulgt i Finland for hatefulle ytringer bare for å sitere hva Bibelen sier om homofili i Romerne 1, 24-27. På grunn av stor internasjonal oppmerksomhet ble hun frikjent i 2022. Det samme skjedde med den svenske pastoren Åke Green i 2005. Den Norske pastor Jan-Aage Torp ble anmeldt av LLH for det samme. Dette er bare begynnelsen på kristenforfølgelsen fra de som selv roper om toleranse – men som praktiserer det stikk motsatte.

Det som virkelig forbauser meg i disse Pride tider er at mange Pride aktivister springer rundt i sine stadig mer og mer obskøne opptog med Palestina skjerf og bannere med; From the river to the sea. Vet de virkelig ikke hva de gjør med homofile menn i disse landene??? Det er bare å Google: Throwing homosexuals out of buildings - og hva tror dere Pride damer at de gjør med lesbiske damer i disse landene? Og den ismen de praktiserer i disse landene sier at mennene skal få 70 jomfruer de kan bruke å forlyste seg på i all evighet fordi disse menneskene også er opphengt i de eksisterende kjødelige drifter.

Grunnen til at jeg er kristen er at Jesus og apostlene så krystallklart forteller om veien til Hans rike skjer gjennom omvendelse og gjenfødelse. Og Hans Rike er noe langt mer avansert enn dette skrøpelige, kjødelige og korte livet her på Jorda. Vi er som Paulus og Peter som gledet seg til å bli forløst fra dette primitive legemet og entre inn i Hans Evige Rike som er langt utenfor vår fatteevne. Vi dør ikke, vår sjel og ånd blir bare forløst fra dette skrøpelige legemet - og samtidig som vi ånder ut entrer vi inn i Hans ufattelige Evige Rike. Og det er jo da det virkelige livet begynner – uten ende! Og Jesus er vårt eneste håp om evig liv hos Gud – valget du gjør i dette livet får evighetskonsekvenser – det er det hele Evangeliet går ut på! Der er to utganger på livet slik Jesus selv så tydelig advarte om – tro Ham. I dag lager de lover som forbyr å forkynne disse Bibelske sannhetene – sannheten blir nå fremstilt som hatprat – det begynner med bøter, menigheter som mister statsstøtten, fengsel – til slutt blir de drept som i mange land i dag. Vi er dessverre på god vei til dette - skritt for skritt.

Den Himmelen vi Evangelisk kristne ser frem til er der ingen religiøse mennesker som går rundt med foldede hender med en glorie over hodet og ser på babyutgaver av engler som sitter og spiller på harper på skydotter. Skal si Guds fiende har fått Himmelen til å høres ut som et kjedelig sted. 

Jeg vil anbefale boka - Himmelen - en uventet reise av Thom Gardner. Da får du et bittelite innblikk i det ufattelige han opplevde når han døde som han prøver å beskrive. Altså – han skriver at det er egentlig umulig å beskrive med menneskelige ord - den ufattelige kjærligheten og skjønnheten han så er så utrolig og ubegripelig. Paulus sier i Bibelen at han hørte usigelige ord, som et menneske ikke har lov til å uttale. Den beste boka jeg har lest om det som ligger foran oss så langt – mange andre har hatt liknende opplevelser. Søk og du vil finne!

Der Gud er kaller vi Himmelen. Men der er så ufattelig mye mer enn vi kan fantasere om i våre villeste fantasier. Alt er så titusen ganger vakrere, mektigere og mer spennende enn vi kan forestille oss. Der er ingen sykehus fordi der ikke finnes sykdom. Der er ingen kirkegårder fordi der finnes ingen død. Der er ingen slakterier fordi ingen skapninger drepes for å spise dem. Der finnes ingen toaletter fordi våre Himmelske legemer aldri går på do. Slike illeluktende og primitive drifter har vi bare i våre kjødelige og primitive legemer. Og der finnes ingen seksualdrift som menneskene igjen regelrett tilber slik de har gjort i de forskjellige kulturer opp gjennom hele historien – og nå med sine Pride tog feirer menneskene igjen det Bibelen advarer så kraftig imot – og igjen skytes det på budbærerne – først verbalt, deretter fysisk….. Historien gjentar seg bare – dessverre.

Vi ser en verden i fullstendig kaos - og Vesten er på randen av kollaps – det er krig og rykter om krig - og vi ser naturkatastrofene eskalerer akkurat slik Bibelen har forutsagt. Menneskene er fulle av all slags urett, umoral, grådighet og ondskap, fulle av misunnelse, mordlyst, strid, svik og falskhet – akkurat slik Paulus skrev i Romerne 1, 29.

Gjennom Internett kan alle nå se ondskapen til menneskene og hvor grusomt menneskene behandler hverandre – og hvor grusomt menneskene behandler hjelpeløse dyr. Jeg sitter ofte og gråter når jeg ser hvor grusomt menneskene mishandler hjelpeløse snille hunder – og andre dyr. Bibelen sier at hele skapningen lengter etter forløsningen når Jesus setter sine bein på Oljeberget.

Henry Østhassel
Vanse

Kommentarer