Jesus slo følge med dem

Av Oddvar Johansen

«Mens de nå snakket sammen og drøftet dette, kom Jesus selv og slo følge med dem,» 
Lukas 24,15.



De aller fleste av oss har talegaver. Vi snakker om vær og vind, om velsignelser og problemer. Kanskje snakker vi mest om det siste!

I dag møter vi to disipler som også snakket med hverandre. Hva samtalen dreide seg om i detaljer, er vi ikke helt sikre på, men verset før sier at de samtalte om det som var skjedd. Det var Jesu korsfestelse og død som opptok dem. Plutselig var deres framtidsplaner blitt forandret, og nå vandret de sørgmodige bort fra Jerusalem for å gjemme seg i det noe mer anonyme Emmaus.

Kanskje henvender jeg meg til en Emmaus-vandrer i dag. Vi kan nok alle skrive under på at fortvilelse og mismodighet har vært våre gjester. Vi har ikke visst hva framtiden skulle bringe. Men som kristne har vi håp også i håpløsheten. For selv om vi er mismodige og nedtrykte, er han med oss.

Jesus kom til dem. Han elsket dem så høyt at han orket ikke å se på at de bedrøvede disiplene skulle løse problemene selv. Han hadde jo allerede lidd for dem på Golgata.

At Jesus kom til dem, beviser at han lever. En død kan ikke komme til oss.

Akkurat nå kommer Jesus til deg. Han er så nær at du kan høre ham si: «Fred være med dere!» Bibelen sier at han er nær hos den som søker ham.

Den som setter sin lit til den oppstandne Jesus, vil merke at han ikke bare er til stede når problem oppstår. Han vil være med oss alle slags dager. Først kom han til Emmaus-vandrerne. Deretter slo han følge med dem.

I dag vil Jesus vandre sammen med deg. I arbeidet, i hjemmet, på skolen og på universitetet. Din uro skal ombyttes til fred og din sorg til glede. Husk at han som hadde tid for Elias under gyvelbusken, for Daniel i løvehulen og for Emmaus-vandrerne på landeveien, også har tid for deg og den situasjon du er i akkurat nå.

Etter at de to disiplene hadde møtt Jesus, løp de tilbake til Jerusalem for å fortelle det de hadde opplevd. Og det er Guds egentlige mening med deg også: At du gjennom din tale, ditt liv og dine gjerninger skal fortelle andre at Jesus Kristus er en levende virkelighet.

Kommentarer