God morgennyhet

Av Erling Ruud

«Guds barmhjertighet er ny hver morgen.» Klages. 3,23.

I radioens barndom husker jeg at en gammel sjømann med begeistring omtalte sitt nye radioapparat: «Nå kan jeg få høre alle ulykkene og forlisene straks de er skjedd!» Ja, det er nok svært ofte slik at nyheter betyr ulykkesmeldinger. Men er det da ikke herlig at vi kan få en god nyhet hver morgen?

Hver morgen kan Guds barn lytte til den himmelske morgennyhet, innstille sitt hjerte på himmelens bølgelengde i bønnen i Jesu navn, og få høre om Guds barmhjertighet, som en ny virkelighet hver morgen.

Alle mennesker møter forsåvidt Guds barmhjertighet hver morgen, nemlig i form av Guds langmodighet. Det er av Guds langmodighet at vi i det hele er til. Skulle det gå bare etter rettferdighet, måtte vi alle være i fortapelsen forlengst. Men selv om alle får del i denne langmodighets nådetid, er det en totalt ny situasjon, om vi virkelig tar imot Guds barmhjertighet til frelse. Da gjør Gud all tid til nådetid. Da er hver dag en ny nådedag, og da er hver ny anledning en nådeanledning.

Guds barmhjertighet møter oss hver morgen med en åpen innbydelse til å legge oss selv og alt som dagen kan bringe, på Guds hjerte. Som benådede syndere får vi starte med et nytt rent blad i vårt livs dagbok. Og vårt eget hjerte får starte med fred og trygghet fra Guds hjertes barmhjertighet.

Kommentarer