La Gud bli alt for deg

Av C. H. Spurgeon

«Gud, vår Gud.» Salme 67,7.

Det er merkelig hvor liten bruk vi gjør av de åndelige velsignelser Gud gir oss, men enda merkeligere er det hvor liten bruk vi gjør av Gud selv. Til tross for at han nettopp er «vår Gud», henvender vi oss ikke til ham så ofte som vi burde, og vi ber heller ikke så meget som vi burde. Hvor ofte søker vi ikke råd hos andre, i stedet for hos ham! Hvor ofte gjør vi ikke vår gjerning uten å søke hans ledelse! Og våre vansker og bekymringer sliter vi som regel med alene, istedenfor å overgi dem til Gud så han kan hjelpe oss.

Når du har en slik venn, og han bent fram oppfordrer deg til å komme, så benytt deg av ham hver eneste dag! Vær ikke fattig når du har en Gud å gå til. Vær ikke redd eller svak, når du har Gud til å hjelpe deg. Gå til hans skattkammer og få hva du behøver. La Gud bli alt for deg. Han kan skaffe deg alt, ja – hva som er enda bedre – han kan gi deg seg selv og dermed fylle alle dine savn.

Derfor ber jeg deg så inntrengende som mulig om å gjøre bruk av din Gud. Gjør bruk av ham i bønnen. Søk ham ofte, for han er jo nettopp din Gud. Et så stort privilegium vil du vel ikke la være ubenyttet. Ty hen til ham og si ham hva det er du trenger. Gjør uavlatelig bruk av ham ved troen. Hvis det er blitt mørkt og tåket for deg, så benytt din Gud som en «sol». Hvis en eller annen mektig fiende har overfalt deg, så bruk Gud som skjold. Han er både sol og skjold for sitt folk.

Hvis du har gått deg vill i livets labyrint, så bruk ham som fører, han vil lede deg på rett vei. Hva du enn er og hvor du enn er, så husk at Gud i enhver situasjon og på et hvilket som helst sted kan fylle all din trang.

Kommentarer