Se opp til ham!

Av Tore Kristiansen

«De så opp til ham og strålte av glede, og deres ansikt rødmet aldri av skam.» Salme 34,6

Det er sagt: Se på deg selv og bli mismodig. Se deg omkring og bli forvirret. Men ser du på Herren, blir du velsignet. Jeremia og Sakarias ble spurt hva de så. De skuet begge et vidunderlig syn. Hva er det vi ser?

La oss vende blikket bort fra oss selv og se opp til ham. Det er han som har løsningen. Bare han gir glede. Er gleden borte, så se opp til Jesus, han som tok dine synder og bar dine sykdommer. Som Israel ble helbredet da de så opp på kobberslangen, slik vil legedommen komme når vi i tro ser opp på Jesus.

Teksten sier at de som ser opp til ham, vil stråle av glede. Vår tid behøver kristne som utstråler Jesu kjærlighet, Jesu fred og glede. I Høysangen spørres det: «Hvem er hun som stråler fram som morgenrøden?» Jo, det er de som er renset i Jesu blod og som har fått barnekår hos Gud. Etter at Moses hadde vært i Guds nærhet, utstrålte han Guds herlighet, ja, hans ansikt skinte så sterkt at folket sa han skulle dekke det til. Da Stefanus stod for Det høye råd, begynte ansiktet hans å stråle som en engels ansikt. Guds herlighet fylte ham.

På forklarelsens fjell fikk disiplene se en strålende og skinnende Jesus. Det ble så salig der at Peter utbrøt: «Her er det godt å være!» Slik blir det når vi ser opp til ham som døde for våre synder og oppstod til vår rettferdighet. Når vi ser opp til ham som henger på korset, faller hver en byrde av, og går vi til graven og ser at den er tom og møter den oppstandne, han som lever i all evighet, ja, da fylles vi med en usigelig og herliggjort glede.

Var det mulig for Moses å utstråle Guds herlighet, så er det større muligheter for oss, for vi har Jesus som offer, mellommann og yppersteprest. Her er mer enn Moses, Salomo og alle profetene. Gud være lovet!

Paulus sa: «Jeg skammer meg ikke ved evangeliet.» Han rødmet ikke av skam. Nei, det gamle var forganget, alt var nytt. Kraften i evangeliet hadde gjort ham til en ny skapning. Evangeliet har den samme kraft til frelse i dag. Vi kan i Jesu blod bli fri fra skyldfølelse og fordømmelse og møte hans ansikt uten å rødme av skam. I ham er det tilgivelse og full oppreisning og seier. Gjør derfor som de gamle: Se opp til ham, og du vil stråle av glede og aldri mer rødme av skam.

Kommentarer