Gud er større enn våre lidelser

Av Rolf Røbergshagen

«Men vær du edru i alle ting, lid ondt, gjør en evangelists gjerning, fullfør din tjeneste.» 2 Tim 4,5

Skal vi være edrue i alle ting, er det nødvendig med et levende bønneliv, så vi ikke kommer i åndelig ubalanse, men fullfører betrodd tjeneste. Den gode måten å ta vare på tjenesten i denne opprørte tid, er å være sindig og edru, så vi kan be (1 Pet 4,7). Som kjent følger det lidelser med evangelisttjenesten, men det er ingen gitt å vite i hvilken oppgave de største kamper utkjempes. Her må Herren, han som gav noen til de forskjellige tjenester, få råde. «Jeg vil vise ham hvor meget han skal lide for mitt navns skyld» (Apg 9,16).

Jesus leder til mange og allsidige oppgaver, men de har det til felles at tjeneren må være i stand til å tåle ondt (2 Tim 2,24), slik at tjenesten kan fullføres ved den himmelske arbeidsgivers kraft (Kol 1,29). Det å lide ondt er ingen motsetning til det uslitelige vitnesbyrdet om at det er godt å være frelst, for styrken som Gud gir, er alltid større enn lidelsene.

Guds ord skiller klart mellom Kristi lidelser og selvforskyldte, men også i selvforskyldte smerter er Herren barmhjertig. Etter behov gir han sin forløsende nåde. Kanskje du må si at du verken kan se eller forstå Guds mening der og da, men også da ser han nok din sak, og du må vente på ham (Job 35,14). «Hva enn du må lide, så lid det med tål, du glemmer det alt, når du står ved ditt mål».

Guds kriger, hold ut, inntil seieren du får!

Ved avslutningen av livet ville Paulus fortelle sin unge bror og venn at å være unt å lide for Jesus hørte til det normale for å fullføre tjenesten. Kristi lidelsessamfunn avsluttes med et herlig deretter. Da skal vi glede oss med jubel (1 Pet 4,13). Ingen kommer til himmelen fordi de lider, men bare fordi de er Guds barn ved troen på Jesus og hans evig forløsende soningsblod, bevart gjennom lidelsene ved hans styrke som led korsets død for alle. «Jeg skammer meg ikke ved Golgata kors, og det blod som fløt derfra.»

«Lider han som en kristen, da skal han ikke skamme seg, men prise Gud for dette navn» (1 Pet 4,16). Gud velsigne og styrke deg!

Kommentarer