Jesus, bli hos meg

Av Helge J. Bjørklund

«Bli hos oss, for det lir mot kveld.» Luk 24,29

Dagen hadde vært full av rykter, uvisshet og frykt. Det var dette med Jesus. Var han død, eller var det slik ryktet fortalte, at han var oppstått fra de døde?

Var det mulig det som kvinnene hadde talt, at to menn i skinnende klær hadde stått ved graven og sagt at han ikke var der. Han er oppstått, hadde de sagt. Steinen foran graven var borte. De hadde sett inn i graven, og den var tom. Og så var det denne mannen som var kommet til dem på veien. Han hadde ikke hørt noe om dette som var skjedd med Jesus fra Nasaret, han som de eldste, yppersteprestene og de skriftlærde hadde fått dømt og henrettet ved å korsfeste ham. En profet, trodde de, i gjerninger og ord for Gud og hele folket. De hadde håpet at han var den som skulle forløse Israel. Nå var håpet deres knust. Alt var bare kaos.

Denne mannen som kom til dem på veien, talte ord som gikk til hjertet på dem. De ønsket å be ham inn. Håpet steg. Han måtte ikke gå fra dem nå! De ville dele samfunn med ham, be ham til bords. «Bli hos oss, for det lir mot kveld, og dagen heller.» Han ble med dem inn. Ved bordet tok han brødet, velsignet det og gav dem. Da så de ham. Det var Jesus, levende. I samme stund ble han usynlig for dem, men deres hjerter var fylt med glede. De måtte fortelle opplevelsen videre.

Jesus er den samme i dag. Han går inn til dem som ber ham. Til dem som er forvirret, redde og fortvilte, og til dem som føler at alt håp er ute. Han vil tale ord til deg, ord fra Bibelen, ord som løser deg fra mismot, frykt og fortvilelse. Jesus er verdens frelser.

Kommentarer