Seier i Kristus

Av Johannes Sindal Pedersen

«Men Gud være takk, som alltid lar oss vinne seier i Kristus og ved oss åpenbarer duften av kunnskapen om ham på hvert sted.» 2 Kor 2,14

Kan vi virkelig vinne seier – ja, endog alltid? Bibelverset sier klart at det er mulig. Muligheten til all åndelig seier finnes i Kristus. Skal vi oppleve denne seier, er det ene og alene på grunn av ham. Løsningen er i Kristus. Halleluja!

Guds ord sier: «Hvem er den som seirer over verden, uten den som tror at Jesus er Guds Sønn.» Dette rene og hellige Kristus-livet er vårt liv. I dette underfulle liv vil vi alltid vinne seier. Skal vi be om en større åndsåpenbaring over vår stilling i Kristus? Når Åndens lys får vise oss dette, vil vi bryte ut i takk og pris til Jesus alene, for hans usigelige gave.

Jubelrop og frydesang er helt naturlig for den som vinner en stor seier. For oss er det også mulig å synge en virkelig seierssang. «De synger en ny sang.» Det er sangen om blodet og Lammet som ble slaktet.

Klippen, fullkomment er hans verk.

Dette herlige seierslivet i oss åpenbarer duften av kunnskapen om ham der vi går fram. Også i dag skjer det som skjedde i Samaria. Når Kristus blir forkynt, utløses Guds kraft til underfulle ting, og det blir stor glede i byen.

Må Gud vekke oss til hellig strid. Måtte apostelens vitnesbyrd også bli vårt: «Jeg har stridt den gode strid, fullendt løpet, bevart troen. Så ligger da rettferdighetens krans rede for meg, den som Herren den rettferdige dommer, skal gi meg på den dag. Ja, ikke bare meg, men alle som har elsket hans komme.»

Kommentarer