Barnedrap var nyhetsforfalskning

ICEJ:
Israels forsvarsminister sier at 12 år gamle Muhammad Al-Dura ikke engang ble skadet av israelske soldater i år 2000, selv om nyhetsmedier over hele verden har fortalt at gutten ble drept.

TV-bildene av den 12 år gamle gutten som gjemmer seg bak sin far Jamal Al-Dura, og som deretter faller om i armene til faren etter skudd som angivelig kom fra israelske soldater, rystet verden da de ble publisert i år 2000.

Det var den franske TV-kanalen France 2 som filmet hendelsen, og som først sendte opptaket i sine nyhetssendinger.

Hendelsen fant sted da far og sønn havnet i kryssilden mellom israelske og palestina-arabiske styrker ved Netzarim 30. september i år 2000.

Under den andre intifadaen ble Al-Dura brukt som et sterkt symbol på den palestinske kampen.

Israel tok først på seg skylden for drapet, og gikk ut og beklaget det offentlig. Dette ble trukket tilbake da det etter kort tid ble klart at kulene som kunne ha truffet gutten mest sannsynlig måtte ha kommet fra palestinsk hold. Men den versjonen av historien som allerede da hadde gått verden rundt, var at Israel hadde drept gutten. Mange medier rettet ikke opp denne feilinformasjonen.

I årene som har gått har det versert teorier på internett om at Muhammad Al-Dura likevel ikke ble drept. Nå, etter 13 år, bekreftes dette for første gang fra offisielt hold.

Det har blitt kjent at den nåværende israelske forsvarsministeren Moshe Ya’alon, som har bak seg en lang karriere i ledelsen av det israelske forsvaret, for flere år siden nedsatte en spesialkomité under ledelse av en annen forsvarstopp, Yossi Kuperwasser. Komiteen har etterforsket saken og utarbeidet en rapport som snart er klar for offentliggjøring.

Ya’alon forteller ifølge Jerusalem Post at rapporten ikke bare kommer til å vise at Al-Dura ikke ble drept, men at han faktisk ikke engang ble skadet.

Kuperwasser bekrefter dette overfor avisen, og hevder at TV-opptakene til France 2 var iscenesatt.

Kommentarer