NB! Du må klikke på tittelen for å komme til kommentarfeltet.

mandag 11. juli 2016

Aktivitetstilbud for funksjonshemmede barn legges ned - skal bli asylmottak

Handikapnytt

Mange funksjonshemmede barn mister et viktig aktivitetstilbud når det tilrettelagte leirstedet Haraldvangen legges ned for å bli asylmottak.

Haraldvangen i Hurdal, Akershus, har vært drevet som et tilrettelagt leirsted for funksjonshemmede i 47 år. Her har mange barn og ungdommer fått mulighet til å boltre seg med en rekke aktiviteter, alt fra vannski til kanefart.

Men nå blir det slutt. Etter sommeren omgjøres driften til asylmottak.

Linda Lyseth er mor til 14 år gamle Simen. Hun reagerer sterkt på at det går mot slutten for aktivitetstilbudet på Haraldvangen:

– Dette er Simens paradis. Hjemme er han en isolert gutt som for det meste sitter inne og spiller dataspill, men å se hvordan han blomstrer opp i dette miljøet hvor alt er tilrettelagt og  han er som alle andre, er rett å slett fantastisk, sier Linda Lyseth.

Om noen uker står sommerleir for tur på 9. året på rad. Det blir siste gang.

Etter sommeren flytter asylsøkere inn og leirtilbudet legges ned.

Det skal være økonomiske årsaker til at leirtilbudet legges ned og asylsøkere flytter inn på Haraldvangen.

– Vi er jo lei oss for at det ble slik, men vi klarer ikke å få det til å gå rundt økonomisk lenger. Nå har. Så da måtte vi se oss om etter andre muligheter som gjør at vi kan fortsette stedet, sier Haraldvangens daglige leder Tor Hurlen til Handikapnytt.