Hegel's Dialectic and the Trump Problem

Av Odd S. Beverfjord

Ali Sina på har en innsiktsfull artikkel på sin webside faithfreedom.org. Han tar for seg hvordan den offentlige debatten styres, hvem det er som styrer den og hvordan. For å illustrere sakens natur tar Sina utgangspunkt i pengevekslerne i oldtidens Persia og deres lureri for å føre folk bak lyset, samt Hegels dialektikk for å vise hvordan makteliten manipulerer og styrer debatten. Hegel’s dialektikk er en fortolkningsmetode som lærer at et faktum eller idé (tese) som går mot et annet faktum (antitese), vil produsere et nytt og angivelig høyere nivå av ”sannheten” (syntese).

Sina fører også i marken vektige argumenter som tydeliggjør den bakenforliggende årsak til at makteliten, disse ”ansiktsløse moguler”, ikke tar hensyn til folkets eller velgernes ønsker og at de uten skrupler anser seg selv bemektiget til å bryte en nasjons grunnlov og menneskerettighetene slik det passer dem. En del av Hegels filosofi var at lovgiverne og de som regjerer, dvs. makteliten, ikke er underlagt de lover de selv utsteder og effektuerer.

Det er kun de som styres som skal rette seg etter lover og regler. Vi ser virkningen av den hegelianske folosofi også i vårt land idag, blant annet tilknytningen til EU til tross for NEI-avgjørelse i to folkeavstemninger.

Ali Sina nærer en frykt som også jeg har delt med ham i de siste 4-5 måneder, nemlig at Donald Trump vil bli myrdet dersom eliten ikke kan få stoppet ham på annen måte. Vi bør ikke glemme hva som skjedde med president John F. Kennedy da han forsøkte å avsløre den makten og de esoteriske organisasjonene som styrer verdensøkonomien og dirigerer de økonomiske krisene og skisserer det geopolitiske spillet for å komme i mål med en global regjering og diktatur. Heller ikke i Norge går makteliten av veien for å ødelegge eller myrde de som står i veien for dem. Husk Jan Wiborg.

Artikkelen viser hvordan maktelien får oss å tro at vi lever i et demokrati og gir oss en falsk tro på at vi kan øve innflytelse på politikkens utforming ved hjelp av våre stemmesedler. Videre lar eliten oss leve i troen på at vi har ytringsfrihet og kan påvirke de styrende ved avisinnlegg og debattblogger og liknende media. Når vi får sagt hva vi mener, slår vi oss ro og gleder oss over ytringsfriheten. Eliten bare ler av oss. Vi er ikke engang så mye som en irriterende husflue på matbordet. Vi behøver ikke gå lenger enn  til Erna Solberg for å kunne se det.

Artikkelen er lang, men det ville ikke yte den rettferdighet om den ble forkortet.Derfor har jeg oversatt hele materialet, men delt den opp i to deler.

Den engelske originalen kan leses her: Hegel’s Dialectic and the Trump Problem.

En kort analyse av Hegels filosofi er forøvrig inkludert i et materiale om tanke-manipulatorer som jeg også har sendt til Spikeren, i håp om at den vil bli postert på SC.

Odd S. Beverfjord