En grusom tørke forårsaker utbredte avlingssvikt i hele USA og Europa

Av P54. 

Vi når virkelig et alvorlig krisepunkt. Takket være skyhøye gjødselpriser, vanvittige værmønstre og krigen i Ukraina, har den globale matforsyningen blitt trangere og strammere. Så vi trengte virkelig et bannerår for landbruksproduksjon i både USA og Europa i 2022, og det kommer ikke til å skje. Faktisk er enestående tørke helt ødeleggende for avlinger over hele den nordlige halvkule. Mange klager på hvor høye matvareprisene er akkurat nå, men bare vent. Hvis et slags mirakel ikke skjer, vil landbruksproduksjonen være langt under forventningene i både USA og Europa, og det vil få svært alvorlige konsekvenser for 2023.

La meg starte med å snakke om marerittet som begynner å utspille seg i Europa.

Ifølge CNN anslås det nå at bønder i Italia har mistet «opptil 80 % av avlingen» fordi tørken har blitt så alvorlig...

I Italia har bønder i enkelte deler av landet mistet opptil 80 % av avlingen i år på grunn av alvorlige unormaliteter i været, sa Coldretti bondeforeningen torsdag.


Hvordan skal bøndene overleve?

Mange bønder i Frankrike står overfor lignende tap fordi de bare har fått en brøkdel av nedbøren som de vanligvis får...

I Frankrike, der en intens tørke har rammet bøndene og ført til omfattende begrensinger for ferskvannsbruk, var det bare 9,7 millimeter regn forrige måned, sa Meteo France.


Det var 84 prosent ned på gjennomsnittsnivåene for juli mellom 1991 og 2022, noe som gjør det til den tørreste måneden siden mars 1961, la byrået til.


Avlingssvikt i Frankrike ville være en virkelig, virkelig stor sak, fordi Frankrike normalt er "den fjerde største eksportøren av hvete" i hele verden ...

Frankrike er den fjerde største eksportøren av hvete og blant de fem største eksportørene av mais globalt. Dårlig høst på grunn av tørke kan legge ytterligere press på kornforsyningen etter at Russlands invasjon av Ukraina forårsaket globale sjokkbølger.


Situasjonen i Tyskland er også ekstremt alvorlig.

Det blir rapportert at ting allerede er så ille at enkelte deler av Rhinen har sunket til farlig lave nivåer...

Tysklands viktigste elv er i ferd med å gå tørr mens Europa lider gjennom en tørke som er i ferd med å bli den verste på 500 år, med skremmende skogbranner som igjen brenner i Frankrike.


Vannstanden i Rhinen – som frakter 80 prosent av alt gods som fraktes med vann i Tyskland, fra dets industrielle hjerteland til nederlandske havner – er nå så lavt at det kan bli ufremkommelig for lektere senere denne uken, noe som truer viktige forsyninger av olje og kull. som landet er avhengig av når Russland stenger gasskranen.


Selvfølgelig har USA å gjøre med alvorlig tørke også.

I følge U.S. Drought Monitor, opplever omtrent halvparten av nasjonen et visst nivå av tørke i dette øyeblikk, og vi blir fortalt at den pågående megatørken i sørvest er den verste på 1200 år.

Ting er spesielt ille i Texas. Hvis du kan tro det, hadde Dallas nettopp en periode der de ikke hadde noe målbart regn i det hele tatt på to måneder i strekk...

De daglige makstemperaturene i Dallas har vært 35 grader C eller høyere i tre uker på rad, mye varmere enn normalt for denne tiden av året. Dallas-Fort Worth-området har enda flere problemer midt i en ekstrem tørke som går så langt tilbake som 17. mai. Hundre prosent av Dallas County er i en ekstrem tørke, mens 21 prosent av hele staten opplever eksepsjonell tørke – den mest intense kategorien av tørke - ifølge U.S. Drought Monitor.


En 67-dagers strekning uten målbart regn tok slutt i Dallas onsdag da såvidt over 1 cm regn falt. Det var den nest lengste tørre perioden på Dallas-Fort Worth flyplass. Den stående rekorden var 85 dager på rad som strakk seg over store deler av sommeren 2000.


Mangelen på fuktighet har vært lammende for statens absolutt massive landbruksindustri. Det er 247 000 gårder og rancher i Texas, og nesten alle lider dypt akkurat nå...

Tørken som presser Texas' landbruksindustri - som er ansvarlig for 10 prosent av statens bruttonasjonalprodukt - presser bønder og ranchere til randen. Statens 247 000 gårder og rancher som dekker ca 508 millioner mål har ikke hatt et helt år med regn siden 2017. Nesten 24 millioner av Texas’ befolkning bor i tørke områder.

Fra den første august var mindre enn 1 prosent av staten ikke utsatt for et visst nivå av tørke eller unormal tørrhet.

På dette tidspunktet er forholdene så tørre i Texas at mange ranchere har blitt tvunget til å "panikkselge" dyrene sine. For mye mer om dette, vennligst se min forrige artikkel med tittelen "Ranchere selger kvegene sine i usedvanlig antall på grunn av tørken, og det har enorme implikasjoner for 2023".  (Se midt på siden)

Andre stater i sørvest er også rammet ekstremt hardt av denne tørken.

Over i Utah fortsetter størrelsen på Great Salt Lake bare å bli mindre og mindre på grunn av de nådeløst tørre forholdene ...

Den varme og tørre ørkenen i Vesten hadde absolutt sin del av sommervarmen. Salt Lake City internasjonale lufthavn registrerte en makstemperatur på 38 grader 28. juli, og markerte den 16. dagen den måneden med over 38 grader og brøt den forrige rekorden på 15 i juli 1960. I forrige måned satte byen rekorden for den varmeste registrerte temperaturen på 41.7 grader for fjerde gang, ifølge NOAA værdata. De andre anledningene hvor kvikksølvet steg til 41.7 i Salt Lake City var i juni 2021, juli 2002 og juli 1960. Journalføringen begynte der i 1874.


Den intense varmen har imidlertid ikke bare fått innbyggerne i Utah til å svette – den har også forsterket den pågående megatørken, som har bidratt til den alvorlige tilstanden til Great Salt Lake. Mellom juli 2021 og 2022 falt den gjennomsnittlige daglige vannstanden i innsjøen med omtrent 30 cm, et historisk lavpunkt, og forventes å falle enda lenger.


Det har alltid vært tørketider gjennom historien, men i moderne tid har vi aldri sett USA og Europa samtidig oppleve en så alvorlig tørke i en så lang periode.

I årevis har jeg advart om at vi beveger oss mot en tid da global hungersnød vil bli ganske vanlig, og utbredt avlingssvikt over hele den vestlige verden i år ville akselerere denne prosessen betraktelig.

Vi blir fortalt at et barn dør hvert 11. sekund av underernæring.

Men etter hvert som matforsyningen blir strammere og strammere, kommer den globale sulten til å bli langt, langt verre enn den er nå.

I 2023 vil det rett og slett ikke være nok mat til alle.

Jeg håper du forbereder deg på det, for neste år er rett rundt hjørnet.


Kommentarer