Here we go again

Fra Breitbart. Tipset av Kirkehøyden. 

Skoler og høyskoler forbereder seg på utbrudd av apekopper når høsten nærmer seg.

Grunnskoler og universiteter har forberedt seg på potensielle utbrudd av apekopper når sommeren nærmer seg og høstøktene nærmer seg.

Selv om apekopper nesten utelukkende har spredt seg blant menn som har sex med menn (14 000 bekreftede tilfeller i USA), frykter helsemyndigheter at viruset vil spre seg utover LHBTQ-samfunnet og inn i befolkningen generelt, med grunnskole- og høyskolestudenter som de fleste sårbar. 

Gitt at epidemiologer og folkehelsetjenestemenn observerer og lærer i sanntid, hvis overføring kan skje fra mer tilfeldig fysisk kontakt, er viruset modent for å spre seg til befolkningen generelt. De mest sårbare underpopulasjonene er de yngste medlemmene av samfunnet: småbarn, skolebarn og unge voksne på college. Små barn og immunsupprimerte har  fortsatt høyest risiko for uheldige utfall.

Små barn har en naturlig tilbøyelighet til å leke og ta på hverandre. Hvis ett slikt barn er infisert med apekopper, kan de skape et lokalt utbrudd med de andre barna og deres lærere. Mange slike barn deltar i fysisk kontakt som lekende bryting. Slike aktiviteter er medfødte. Å forsøke å begrense eller forhindre slik fysisk kontakt er ikke bare nytteløst, men det kan være skadelig for deres utvikling.

Gitt det begrensede tilbudet og det spesifikke fokuset på LHBTQ-samfunnet, vil vaksinering av slike populasjoner mot apekopper være nesten umulig på dette tidspunktet, noe som fører til at forskjellige skoledistrikter og høyskoler utvikler sin egen plan. Bare forrige uke ga Penn State ut sin egen apekopper-veiledning, der den understreket at «alle er i faresonen for apekopper».

"Alle er i faresonen for apekopper," sier retningslinjene fra Penn State. "Vi oppfordrer sterkt elevene til å lære om apekopper og ta skritt for å beskytte seg selv. Monkeypox er en virusinfeksjon som hovedsakelig spres gjennom langvarig nærkontakt. Det er ikke en seksuelt overførbar infeksjon (STI), og alle kan være i faresonen, uavhengig av kjønn eller seksuell legning. De vanligste symptomene på apekopper inkluderer feber, utslett og hovne lymfeknuter."

University of Delaware og Drexel University ga ut sine egne retningslinjer.

LHBTQ-studentledere fryktet for det meste at forberedelsene til apekopper kunne øke stigmaet og oppfordret skoler til å "ta tak i viruset direkte, på samme måte som de reagerte på COVID, mens de erkjenner at virusene er vidt forskjellige" for å redusere stigma, ifølge Philadelphia Spørrer .

"Jeg tror mye av bekymringen er mindre om viruset i seg selv og mer om den homofobiske moralske panikken som begynner," sa Eitan Runyan, president for Temple University Queer Student Union.

Muggs Leone, en studentansatt ved Penn State's Center for Sexual and Gender Diversity, gjentok Runyans frykt. "Når det gjelder den fysiske sikkerheten, har jeg ikke hørt mye," sa han.

Kommentarer