Kina til Pelosi: Du vil "bli drept" over Taiwan

Fra P54. 

"Den kinesiske regjeringens og folkets stilling i Taiwan-spørsmålet er konsekvent, og resolutt sikring av Kinas nasjonale suverenitet og territoriale integritet er den faste viljen til de mer enn 1,4 milliarder kineserne," sa den kinesiske herskeren Xi Jinping til president Joe Biden under telefonen deres. samtale 28. juli, ifølge det kinesiske utenriksdepartementet. «Den offentlige opinionen kan ikke trosses. De som leker med ild, skal omkomme av den.»

"Omkomme"?

Xis skrekklydende advarsel, utstedt i forbindelse med rapporter om at Husets taler Nancy Pelosi planlegger å dra til Taiwan, antyder enten at Xi Jinping oppfatter Biden som så svak at han kan manipulere ham eller at Kinas interne problemer er så alvorlige at kommunistpartiet må skape en ekstern krise for å distrahere det kinesiske folket. I verste fall er begge deler sanne.

I omtrent et tiår har kinesiske ledere trodd at USA har vært i terminal tilbakegang, og deres eget regime vil snart øke til global dominans.

Biden, i det minste i deres sinn, har bekreftet dette synet. Hans katastrofale tilbaketrekning fra Afghanistan og hans unnlatelse av å stoppe Russlands invasjon av Ukraina gjorde at Beijing tenkte at de nå kan gjøre hva de vil mot Taiwan.

Samtidig kan Xis trussel være et resultat av regimets usikkerhet. Han trenger en ekstern krise slik at det kinesiske folket ikke skal tenke for mye på de interne. Inne i Kina fortsetter koronaviruset å infisere befolkningen, og Xis "dynamiske null-COVID"-politikk forårsaker utbredt harme og undergraver den skrantende økonomien.

Kinas økonomi, til tross for rapporten om 0,4 % år-til-år-vekst i andre kvartal, er nesten helt sikkert i ferd med å trekke seg sammen.

Samtidig har gjeldskrisen, forsinket i mer enn et tiår, rammet landet. Evergrande Group og andre store eiendomsutviklere misligholder obligasjoner og andre forpliktelser, leilighetsprosjekter forblir uferdige, kjøpere av leiligheter deltar i en landsomfattende «betalingsboikott» ved ikke å betale banker, boikotten har spredt seg til leverandører av utbyggerne og finansinstitusjoner over hele landet er knappe på kontanter. Det er bankl konkurser, spesielt i Henan-provinsen, men bankene i finanshovedstaden Shanghai er også i dårlig forfatning.

Fordi eiendomssalget har stupt – salget til de 100 beste utviklerne falt 50,3 % i første halvår i år – kan ikke lokale myndigheter, avhengig av eiendomsinntekter, oppfylle forpliktelser.

En kinesisk gründer denne måneden fortalte meg at lokale utpressere prøver å presse titalls millioner dollar fra firmaet hans. De finanspolitiske problemene på lavere nivåer gjenspeiler problemene i sentralstyret. Xi, under banneret til sitt «Common Prosperity»-program, har hentet ut titalls milliarder dollar fra teknologigiganter som Tencent og Alibaba.

Xi leder også en landsomfattende mobiliseringsinnsats, noe som ble signalisert av endringen av Kinas nasjonale forsvarslov, med virkning fra begynnelsen av fjoråret, for å overføre makt fra sivile til militære tjenestemenn, spesielt fra sentralregjeringens statsråd til kommunistpartiets sentrale militærkommisjon . Statsrådet vil ikke lenger føre tilsyn med mobiliseringen av People's Liberation Army, som rapporterer til partiet.

Selv om partiet alltid har hatt kontroll, vurderer endringsforslaget massemobilisering av samfunnet for krig. Eiere av private virksomheter blir nå bedt om å produsere det partiet dikterer, et grep som anses som å bygge opp lagre for konflikt.

Mange amerikanske analytikere sier at Husets taler Pelosi provoserer fram en krise med sine rapporterte planer om å besøke det selvstyrende og demokratiske Taiwan, som Beijing hevder er suverent kinesisk territorium. Det synet er feil.

Xi Jinping trenger ingen "provokasjon" fra Huset taler for å slå til. For tiden forbereder kinesiske styrker, allerede under linjen for faktisk kontroll i Ladakh, seg på å ta mer indisk territorium i Himalaya. I juni fornyet Beijing forsøk på å blokkere gjenforsyning av en filippinsk utpost ved Second Thomas Shoal, i Sør-Kinahavet. I Øst-Kinahavet 29. juli gikk fire kinesiske krigsskip inn i japansk suverent farvann rundt de omstridte, men japansk-kontrollerte Senkaku-øyene.

Videre, som styreleder for Joint Chiefs of Staff General Mark Milley påpekte mens han var i Sydney, "kinesisk militær aktivitet er merkbart og statistisk mer aggressiv enn tidligere år." 26. mai, for eksempel, akselererte et høyytelses kinesisk jagerfly og fløy nær et Australian Royal Air Force P-8 rekognoseringsfly i internasjonalt luftrom i Sør-Kinahavsregionen og slapp ut agner, som ble inntatt i en av P -8s to motorer. Det kinesiske jetflyet avfyrte også nødbluss. Dette antas å være første gang noen militære har brukt agner og nødbluss på denne måten.

Det kinesiske forsvarsdepartementet uttalte 28. juli, i forbindelse med Pelosi sin rapporterte tur til Taiwan at «handling er det mektigste språket». Den kinesiske journalisten Hu Xijin, som ofte brukes til å signalisere regimets posisjoner, beskrev den 29. juli omstendighetene under hvilke Kinas militære er forberedt på å få ned Pelosis fly.

Det er ikke lenger noen sikre alternativer. Det farligste, i hvert fall på lang sikt, er at Pelosi trekker seg tilbake. Ved å trekke seg vil hun legitimere de mest krigerske elementene i den kinesiske hovedstaden ved å vise alle andre at trusler virker.

Dette er nå mer enn bare en test av vilje.

https://www.19fortyfive.com/2022/07/china-to-pelosi-you-will-perish-over-taiwan/


 



Kommentarer