USAID skyldig i etableringen av C19 viruset?

Av P54. 

Amerikanske myndigheter kan være medskyldige i oppkomsten av Covid – Russland.

Moskva vurderer muligheten for at et Washington DC-byrå spilte en rolle i etableringen av Covid-19.

Russlands forsvarsdepartement sier det undersøker den mulige rollen til US Agency for International Development (USAID) i etableringen av Covid-19-viruset.

I en pressebriefing torsdag hevdet sjefen for Russlands strålings-, kjemiske og biologiske forsvarsstyrker, generalløytnant Igor Kirillov, at USA-støttede biolaboratorier i Ukraina hadde utført tvilsom forskning og kliniske tester på ukrainske borgere, og at " over 16 000 biologiske prøver, inkludert blod- og serumprøver, ble eksportert fra Ukrainas territorium til amerikanske og europeiske land."

Han fortsatte med å forklare at en uttalelse fra Jason Crow, et medlem av det amerikanske Representantenes hus etterretningskomité, som advarte amerikanere om at deres DNA-prøver kunne brukes til å lage målrettede biologiske våpen, fikk Russlands forsvarsdepartement til å "ta et nytt blikk" ved opprinnelsen til Covid-pandemien.

"Tatt i betraktning interessen til den amerikanske administrasjonen i studiet av snevert målrettede biologiske midler, tvinger slike uttalelser oss til å ta en ny titt på årsakene til den nye koronaviruspandemien og rollen til amerikanske militærbiologer i fremveksten og spredningen av Covid-19-patogen," sa Kirillov.

Russland mistenker nå at USAID kan ha vært direkte ansvarlig for fremveksten av Covid-19-viruset, ifølge Kirillov, som pekte på en Lancet-artikkel av Columbia-professor Jeffry Sachs, som antydet at viruset sannsynligvis ble opprettet i et laboratorium med hjelpen av USAs siste prestasjoner innen bioteknologi.

Kirillov påpekte at USAID siden 2009 hadde finansiert et program kjent som "Predict", som forsket på nye koronavirus som involverte fangst av ville flaggermus infisert med slike patogener, og at en av prosjektets entreprenører, Metabiota, hadde vært kjent for sine militære biologiske aktiviteter på Ukrainas territorium.

I 2019 stengte byrået "Predict"-programmet mens Johns Hopkins Center for Health Security tilfeldigvis begynte å studere spredningen av et tidligere ukjent koronavirus.

"Implementeringen av utviklingsscenarioet for COVID-19 og USAIDs nødutfasing av Predict-programmet i 2019 antyder den bevisste karakteren av pandemien og USAs involvering i dens forekomst," sa Kirillov.

Han la til at den nylige fremveksten av monkeypox-viruset, så vel som USAs påståtte historie med å bruke biologiske midler mot sine fiender, har ført til at Moskva observerer en "klar trend" av patogener som uansett årsak er av interesse for Pentagon og til slutt. blir til pandemier.

USA har gjentatte ganger benektet å bruke biolaboratorier i Ukraina for å utføre militær forskning og hevder at de "46 fredelige ukrainske laboratoriene, helsefasilitetene og sykdomsdiagnostiske stedene" ble brukt til å hjelpe Kiev med å forbedre biologisk trygghet, sikkerhet og sykdomsovervåking for både menneskers og dyrs helse.

Den nøyaktige opprinnelsen til Covid-19-viruset er ennå ikke endelig bevist. Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte imidlertid i februar 2021 at det mest sannsynlig ble overført fra et dyr, muligens en flaggermus, til mennesker.


Kommentarer