Ikke en modig biskop igjen i landet her?

Av Dan Odfjell. 
Foto: Den norske kirke. 

Ikke en eneste Martin Luther? Som griper til pennen eller som går på barrikadene mot bibel-frafallet og denne økende «uvirkeligheten» i fedrelandet?

Det spørsmålet, den tanken sto jeg igjen med etter å ha lest Norvald Aasen på Spikers Corner (SC) 20/12/22, som skrev under overskriften: «Den statsløna kultur-eliten luktar kristenmanns blod». Aasen harselerte over kulturredaktøren Jens Kihl i BT som 11/12/22 serverte en spesiell glad «julehilsen» til avisens lesere, til ensidig gratulasjon og fordel for alle ateister, seg selv inkludert, samt indirekte til Islam og dets tilhengeres fordel. Ja, hvilken «pervers kulturell glede» besitter ikke disse våre kultur-drepere som synes å ville oss alle islamifisert; mildt sagt lite omtenksomt det.
 
Dog, vi kan være rimelig sikker på at ateistenes ønske «om et religionsfritt land» ikke vil bli til; ei heller fremtidig vil kunne bli oppnådd i Norges land. Som ofte sagt, man skal være ekstra forsiktig med hva man ønsker seg, slik som du Jonas Gahr Støre regjerer dagens politikk.. For som kulturredaktøren i BT sa det, og tilsynelatende stolt, «at eg er ateist med heile meg», det er samtidig en form for hovmod og forvrengt stolthet som vitner om manglende historisk innsikt samt ren dumskap. Som Aasen bedre sa det, «For når han sammen med «vinnerlaget» sitt har kjempet i kne vår kristne kulturarv, står en mektig annen religion på trappa». Og den religionen blir verre å vende. Hva det vil bety for «vantro», er ikke så mye å lure på, dessverre.
 
Sekulariseringen har gjort samfunnet friere og enklere å leve i for mange, det påsto denne kulturredaktøren, og han nevnte kvinner, skeive og minoriteter som ikke har levd opp til det kristne moralsystemet, de har fått det bedre.. Bortsett fra at kristendommen, til stor forskjell fra Islam, overhodet ikke praktiserer tvang, noe han synes å ha glemt, tror redaktøren Jens Kihl at Islam med sine strengere holdninger, vil gjøre et lykkeligere Norge? Dessverre, her bommer han kapitalt; med vilje?
 
Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer