Også mediene råtner

Av Dan Odfjell. 

Denne min overskrift er kun en mellom-overskrift i en lang kronikk av Hans Rustad 7/2/18 på document.no hvor han tar for seg de amerikanske venstreside-politikernes skitne taktikker ved først, å søke å hindre Donald Trump i å bli President og, dernest og deretter, å ramme ham.

Men om mine lesere skulle ønske bedre forståelse om USA-politikkens pågående råtne spill bør de lese hele innlegget - med hovedoverskriften «Steele fikk materiale direkte fra russiske myndigheter og fremstilte det som etterretningsrapporter».

Kun avslutningen til Rustad refererer jeg her, med Frank Rossaviks «pølsevev» i kursiv:

Det (råtne spillet) skjer også med mediene. New York Times skriver at man aldri har sett et slikt angrep på føderale myndigheter, som under Trump. De klarer å ignorere FBIs bruk av en falsk rapport som motstanderen har betalt for, og de påstår at det er Trump som truer rettsstaten.

Påstanden gjentaes (så) av etterplaprende medier over hele den vestlige verden. Aftenpostens Frank Rossavik (rapporterer) om Nunes-rapporten:

Hvis presidentens eventuelle lovbrudd ikke får følger fordi han lykkes med å avspore debatten med det som i alle fall ligner sterkt på en konspirasjonsteori, vil det være et større nederlag for amerikansk demokrati enn det nevnte lovbruddet.

Demokrati opphører når den ene part forsvarer metoder hentet fra en bananrepublikk og påstår det er de rettskafne som er kjeltringene. Spørsmålet er om velgerne har bedre gangsyn enn demokratene og mediene. (Sitat slutt).

Selv sier jeg, norske riksmedier er oss fortvilende unnvikende samt skremmende «politisk korrekte»; de desinformerer og indoktrinerer oss ved nær alt de skriver, nesten ved enhver anledning. Det gjelder hele den ord-gytende «Aftenposten-gjengen» Frank Rossavik, Harald Stanghelle, Trine Eilertsen og flere. Klassekampen er relativt ærlig i sammenligning.

Men mengden av stoff fra USA er enorm, og norske medier synes å ha meldt seg ut. De gjør ikke en gang forsøk på å forstå republikanerne, Trump og høyresiden. NTB skriver for eksempel at Nunes-rapporten er omstridt. Nei, det er Steele-rapporten som er omstridt. Nunes-memoet er fakta; sjekket av FBI. Også dette siste avsnittet baserer jeg på Hans Rustad, etter hans senere innlegg «Om å dekke maktkampen i USA».

Her kan du lese hele Nunes Memo.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant.