EU, et overnasjonalt ufleksibelt monster blitt

Dersom ikke Ursula-den-mektige snart viser forståelse for Viktor Orban, som Brussel har hetset med nå i årevis, vil hun snart oppleve et EU i oppløsning, neppe til Tysklands fordel..

EU har utviklet seg korporativt og diktatorisk udemokratisk med en hær av byråkrater og lobbyister, generelt manglende den patriotismen som et selvstendig og suverent land trenger og representerer. Dessuten har EU feilaktig vært på fremmed-invasjonens side, og det, sammen med underdanighet til et korrupt Biden-regime, samt krigshissing og krigen i Ukraina, har gjort EU økonomisk svakt, inkludert de stupide sanksjoner mot Russland; faktisk en uforståelig egenrådig politikk drevet av svake og til dels sprikende EU-ledere. At Donald Trump seiler opp som Vestens sterke mann, blir en ytterligere utfordring for den svake  Ursula von den Leyen. At EU arbeider for folkelig sensurering, er klart og også anti-folkelig og noe EU snarest bør legge i skuffen, for godt. Vel, Trump kan fortsatt bli tatt av live, og venstresiden håper nok fremdeles på det, så makt-stygge og insisterende som de er.

Det er høyresiden som er på fremmarsj, også innen EU i et til dels sykt, sosialistisk Europa, som er kommet i et slags synke-hull. Tyskerne har tidligere hatt som motto at «ordnung muss sein», men det fordrer dog et minimum av disiplin.. Victor Orban er en av få vestlige politikere som forstår hva som trengs, nemlig nasjonal orden og fedrelandskjærlighet. Det er ikke for intet at turistene farter til det rolige, hyggelige Ungarn for ferie og avslapping. Der er kulturen preget av gudsfrykt og respekt, mer som kulturen i de østlige EU-landene og deres naboer, inkludert Russland, som er et meget trygt land å besøke som turist. I Moskva kan du ta undergrunnsbanen og vandre ute i gatene om natten hvilket ikke lenger er mulig i New York og andre større byer. Med Trump med spakene kan vi med rette forvente en nødvendig og strammere politikk.

Synke-hullet har et navn, nemlig sosialisme, men påpek det høyt innen EU, og de fleste vil se foraktelig på deg. Men «fliret» vil forhåpentlig snart forsvinne fordi jeg tror Trump vil påvirke utviklingen også i vår dekadente del av verden. Den økonomiske konkurransen, med et hardt eller hardere arbeidende USA, vi påtvinge forandringer også i Europa. I Norge var vi frem til oljen dukket opp, et tradisjonelt, hardtarbeidende folk med en høy utdannelse, og med et akademisk nivå som ga våre studenter utenlandsk universitetsadgang, med en normal god artium. Nå er vi kommet i bakleksa og får vanskelig innpass på de bedre av de utenlandske universitetene. Hva gjør kineserne? De sender hvert år hundretusener studenter ut i verden for en god grunn: de vil frem og forstår at utdannelse er nøkkelen til suksess, i en konkurransebasert verden.

Det er den åndelige dimensjonen vi mangler, hva Ap har bekjempet fra 20-årene av. Nemlig, som i Sovjet, det var sosialismen og kommunismen vi skulle tro på, og den skulle ingen slik forstyrrelse eller konkurranse ha.. Men se, Vladimir Putin er motsatt, han oppmuntrer de kristne som kan leve under et hvilket som helst regime, dersom de får leve i fred og ikke diskrimineres mot. Det skjedde og skjer i Norge, de kristne ble motarbeidet og er det fremdeles. I Russland har Putin gjeninnført kristendommen i forfatningen, og nye kirker spretter opp. Med Trump i sadelen, som forstår det samme som Putin, vil de anti-kristne møte ny motstand. Hva har de kristne gjort mot dem? Dette vil forhåpentlig forandre seg innen EU ledet av klarsynte ledere som Orban, og med islam satt i revers; slik at hat forandres til menneskelig respekt og sann kjærlighet. I det ligger håpet om en bedre verden, et moralsk kompass, det tror nå jeg.

Dan Odfjell, Samfunnsdebattant

Kommentarer